Franța: Omagiu național pentru victimele atentatului de la Nisa. Ce s-a întâmplat cu suspecții reținuți

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

În Franța a fost ținut un omagiu național pentru victimele atentatului de la Nisa.

Prim-ministrul francez Jean Castex şi-a exprimat sâmbătă, în cadrul unui omagiu naţional,indignarea provocată de recentul atentat comis la 29 octombrie într-o biserică din Nisa şi soldat cu trei victime, transmite Agerpres.

"Franţa este cea care a fost vizată de fiecare dată şi este ţinta terorismului, dat Nisa a plătit un greu tribut.", a declarat premierul, evocând şi atentatul care a făcut 86 de morţi pe Promenade des Anglais la 14 iulie 2016.

"Inamicul îl cunoaştem, nu doar este identificat, dar are şi un nume, este islamismul radical, o ideologie politică ce desfigurează religia musulmană deturnându-i textele, dogmele şi comandamentele pentru a-şi impune dominaţia prin obscurantism şi ură.", a spus Castex.

Toți suspecții, eliberați



La nouă zile după atentatul comis de tunisianul Brahim Aouissaoui, toate cele 11 persoane reţinute în anchetă au fost puse în libertate.

Vineri, atacatorul, rănit grav în momentul arestării sale şi ulterior depistat pozitiv la coronavirus, a fost transferat cu avionul în condiţii de înaltă securitate de la Nisa la Paris. Aouissaoui, al cărui prognostic vital rămâne incert, a fost spitalizat la Paris, conform unei surse apropiate dosarului. El nu a fost încă audiat de anchetatori. Ancheta a stabilit că tunisianul a ajuns la Nisa marţi, 27 octombrie, cu două zile înaintea atacului.

Acesta atac islamist a fost cel de-al treilea comis în Franţa după republicarea la începutul lunii septembrie a unor caricaturi cu profetul Mahomed de către săptămânalul satiric Charlie Hebdo, cu ocazia procesului atentatelor din ianuarie 2015 de la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel