Francezii ne atacă din nou acuzându-ne de infracţiuni

SPAIN-FRANCE-DIPLOMACY-RUBALCABA-GUEANT
SPAIN-FRANCE-DIPLOMACY-RUBALCABA-GUEANT

Ministrul francez de Interne Claude Gueant prezintă bilanţul imigraţiei în Franţa, insistând pe infracţiunile comise de români.

Autor: Raluca Bădoiu

Claude Gueant, susţinător al unei lupte stricte împotriva imigraţiei, a salutat marţi creşterea puternică a numărului de străini expulzaţi în 2011, care a ajuns la 32.922. "Acest număr este mai mare cu 5.000 decât cel fixat iniţial. Este cel mai ridicat număr atins vreodată", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă consacrate bilanţului său pe 2011 în acest domeniu. Imigraţia profesională a scăzut cu 26 la sută într-un an, iar imigraţia în interesul familiei cu 14 la sută, potrivit acestuia.

"Există o neînţelegere", a declarat Gueant marţi. "Toată lumea înţelege că există un anumit număr de cazuri în care aceşti absolvenţi străini ne sunt extrem de utili. Franţa duce lipsă de ingineri, dacă inginerii străini vor să lucreze la noi, noi suntem foarte mulţumiţi", a comentat ministrul.

El a revenit în special asupra delincvenţei românilor, dând asigurări că la Paris ,,10 la sută dintre persoanele deferite justiţiei sunt de naţionalitate română".

În vara lui 2010, Guvernul francez şi-a atras critici dure în România şi în Uniunea Europeană pentru că şi-a anunţat intenţia de a desfiinţa taberele de romi instalate în Franţa şi de a-i trimite pe ocupanţii lor în ţările de origine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel