Fota, fost consilier al lui Băsescu, critici dure pentru Dan Puric

foto: Iulian Fota / facebook
foto: Iulian Fota / facebook

Iulian Fota, directorul Colegiului Naţional de Informații, fost consilier al lui Traian Băsescu, a făcut într-o postare pe facebook, o analiză extrem de critică a spectacolului lui Dan Puric.

Iulian Fota a făcut în postarea de pe facebook a scurtă analiză a mesajelor pe care actorul le-a transmis românilor în timpul spectacolului său:

"Am pierdut aproape o ora uitându-mă la așa zisul spectacol al domnului Puric, de la Sala Palatului. Am încercat să înțeleg ce vrea, ce mesaj are, de ce trebuie ridicată țară. Cred că cel mai bine este să va redau câteva pasaje, câteva citate din spectacol și apoi fiecare să judece.

* "Astăzi, viitorul este o cămașă de forță care ni se impune." Nu a precizat nici CINE ne impune cămașă, nici de ce.

* "De douăzeci și ceva de ani ni s-a impus să ne fie frică". Din nou aceeași situație. Nu a explicat cine ne-a impus, nici de ce.

* "Imperiile astea bestiale care sunt peste noi". Nu a explicat nici la ce imperii se referă și nici, ceea ce ar fi fost foarte interesant, de ce sunt bestiale.

* "Ăștia ne-au confiscat și demonstrațiile și societatea civilă". Din nou, care ăștia și de ce, dar nu mai contează. În definitiv , cei care au plătit biletul au venit să fie luminați și nu lămuriți. Tare aș fi vrut să-i întreb pe spectatori, după spectacol , ce au înțeles, cu ce mesaj pleacă acasă ?" este prima parte a mesajului lui iulian Fota.

După care, el continuă cu "Tot spectacolul a fost construit pe ideea "crede și nu cerceta". Domnul Puric, ca un profet, rostește "adevăr după adevăr" și cei din sala probabil că trebuie să respire aceste adevăruri la fel de natural precum respiră aer. Și, din când în când, probabil ca să nu se prindă că profetul Puric nu spune mai nimic, spectacolul a fost presărat cu glume, multe răsuflate, unele chiar la limita politeții (de autobază).

Dar cel mai trist e să vezi câteva mii de persoane acceptând cu seninătate să fie prostiți, cu vorbe meșteșugite. Plătind și bani. Asta da afacere. Mistică de-a dreptul.

De aceea va fi dificil 2018, pentru că unul că mine, lovinescian, pașoptist, pro-occidental, fidel înaintașilor noștri, care și-au dorit o Românie europeană nu poate să se unească cu un anti-occidental precum Dan Puric. Ca și în 1990, resping consensul. Seturile de valori sunt total diferite, căile de viitor sunt diferite, nu putem avea amândoi dreptate. Iar după legionarism, eșuat în crimă și naționalismul îngust al lui Ceaușescu, eșuat în izolare internațională și faliment economic, după PRM și PUNR, sancționate de istorie, eu știu că Dan Puric nu are dreptate. Și nici nu pot acceptă senin că țară mea, pentru a patra oară în o sută de ani, să rătăcească calea. Mai ales acum, când, după aderarea la NATO și UE, per ansamblu, România arată mult, mult mai bine ca acum 28 de ani (a se vedea statisticile). Deci ne vom lupta, chiar dacă confruntarea va fi numai de idei. Și viitorul să ne judece. No, hai!" este îndemnul fostului consilier prezidenţial.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel