Fost primar, donație de 50 de milioane de dolari. Despre cine este vorba

Ema Apostu / 02 dec 2018 / 11:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

50 de milioane de dolari vor fi donate unui număr de zece state pentru a combate epidemia de opiacee. Michael Bloomberg, fostul primar al oraşului New York (2002-2013) a făcut anunțul.

Primul stat care va beneficia de acest ajutor va fi Pennsylvania - care va primi 10 milioane de dolari - fiind statul cu cel mai mare procent de cazuri de supradoză din ţară - 44,3 la sută la 100.000 de locuitori în 2017 (dublu faţă de media naţională). În 2017, 5.400 de persoane au murit de supradoză de opiacee în Pennsylvania.

"Pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, speranţa de viaţă a scăzut în SUA în ultimii trei ani, iar opiaceele sunt una din principalele cauze. Nu putem rămâne cu braţele încrucişate şi să permitem să continue această tendinţă alarmantă", notează Bloomberg într-un comunicat.

Guvernul SUA a informat săptămâna acesta că speranţa de viaţă a americanilor a scăzut pentru al treilea an consecutiv în 2017, în principal din cauza sinuciderilor şi a deceselor prin supradoză, la 78,6 de ani. Iniţiativa fostului primar newyorkez, canalizată prin Bloomberg Philanthropies, va fi coordonată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention (CDC) şi de instituţii precum Universitatea Johns Hopkins.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25