Firea, sprijin din Japonia. Proiectele Capitalei, susținute de ministrul Isozaki

Yoshihiko Isozaki, ministrul de Stat pentru Economie, Comerţ şi Industrie al Japoniei susţine proiectele Capitalei, se arată într-un comunicat de presă. 

Primarul general, Gabriela Firea, a avut o întâlnire oficială la Tokyo cu Ministrul de Stat pentru Economie, Comerţ şi Industrie, domnul Yoshihiko Isozaki, cu care a discutat despre modernizarea reţelei de termoficare, dezvoltarea unor proiecte medicale, tehnologii smart energy pentru spitale, managementul traficului, dar şi despre construirea spitalului metropolitan. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale pe care delegaţia condusă de Primarul General, Gabriela Firea, o întreprinde în Japonia, la invitaţia doamnei Yuriko Koike, guvernatorul metropolei Tokyo.

Parteneriat cu Consorţiul japonez Itochu

Astfel, în cadrul întrevederii, primarul general, Gabriela Firea, i-a prezentat ministrului mai multe proiecte, o parte dintre acestea având la baza parteneriatul încheiat de Primăria Capitalei cu Consorţiul japonez Itochu: eficientizarea sistemului termoenergetic prin construirea a două centrale electrotermice în cogenerare, de înaltă eficienţă, pentru care compania niponă a finalizat şi predat studiul de fezabilitate şi pentru implementarea căruia administraţia de la Bucureşti intenţionează să obţină finanţare externă. Gabriela Firea a declarat, de asemenea, ca semnarea unui nou Memorandum cu Itochu Corporation pentru eficientizarea energetică a spitalelor primăriei, precum şi întâlnirile avute în cadrul vizitei sale la Tokyo sunt esenţiale pentru proiectele viitoare ale Primăriei Capitalei, expertiza şi experienţa specialiştilor japonezi fiind extrem de utilă pentru Capitala României.

Instituţiile financiare nipone, interesate să investească

La rândul său, Ministrul de Stat pentru Economie, Comerţ şi Industrie, domnul Yoshihiko Isozaki, a afirmat că susţine toate proiectele prezentate de Primarul General, oficialul japonez exprimându-şi disponibilitatea de a colabora cu administraţia de la Bucureşti atât în domeniul medical, cât şi în cel al mobilităţii. Ministrul a dat asigurări că instituţiile financiare nipone sunt interesate să investească în proiecte sustenabile, subliniind că proiectele de smart energy şi smart mobility se afla pe agenda de priorităţi a guvernului japonez, în contextul în care una dintre preocupările constante ale administraţiei nipone o reprezintă reducerea poluării.

Vezi și: "Energie Verde pentru spitale" - Firea, contract semnat în Japonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel