"Energie Verde pentru spitale" - Firea, contract semnat în Japonia

Gabriela Firea, a semnat astăzi, la Tokyo, Memorandumul "Energie Verde pentru spitale", astfel încât toate cele 19 spitale aflate în administrarea Primariei Capitalei vor deveni autonome și eficiente din punct de vedere energetic.

Primarul General, Gabriela Firea, a avut joi o întrevedere cu reprezentanții companiei japoneze Itochu Corporation, în cadrul căreia a semnat, alături de președintele diviziei de proiecte energetice al Itochu Corporation, domnul Masahiro Imai, "Memorandumul de Înțelegere pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate cu privire la oportunitatea și posibilitatea folosirii Energiei Verzi în spitalele din București", studiu ce va fi finanțat de Guvernul Japoniei.

"Apreciez în mod deosebit aceasta colaborare, unică în România. Semnarea acestui Memorandum reprezintă o continuitate a relației dintre autoritatea locală română și compania japoneză și consider că acest proiect marchează o noua etapă în managementul sistemului medical din București, dar și un prim pas pentru transformarea Bucureștiului într-un Smart City. Toate spitalele din Capitală, nu doar cele administrate de primarie, utilizează, în acest moment, instalații și echipamente învechite pentru producerea energiei termice, a apei curente, dar și a energiei electrice, de aceea ne dorim, ca în cel mai scurt timp, să putem implementa acest proiect, prin care obținem nu doar randamente energetice mai bune, cu cheltuieli mai mici, dar contribuim și la reducerea poluării. Bucureștiul devine, astfel, un model de bune practici pentru toate orașele din România", a declarat Gabriela Firea.

Energie Verde pentru Spitalele Municipiului București

Programul 'Energie Verde pentru Spitalele Municipiului București' presupune realizarea și implementarea unui sistem integrat Smart Energy și realizarea de investiții pentru ca unitățile medicale, aflate în administrarea Municipiului București, prin ASSMB, să devină autonome și eficiente din punct de vedere energetic. Concret, se prevede introducerea cogenerării în centralele termice, instalarea de sisteme cu panouri solare pentru prepararea apei calde menajere și încălzirii, utilizarea centralelor termice de încălzire pe biomasa, precum și a panourilor fotovoltaice.

Compania Municipală Energetica București S.A., parte a Holdingului Municipal, va asigura punerea în practică a proiectului prin reabilitarea rețelelor termice, retehnologizarea și modernizarea instalațiilor și echipamentelor de producere a energiei termice din spitale, conform Studiului de Fezabilitate ce va fi realizat de Itochu Corporation și finanțat de Guvernul Japoniei.

Potrivit Memorandumului semnat astăzi, compania Itochu va finaliza studiul de fezabilitate până la sfârșitul lunii martie 2019. După recepția studiului de fezabilitate, Primăria Capitalei va identifica soluțiile de finanțare și va demara de îndată procedurile pentru implementarea proiectului conform soluțiilor tehnice rezultate din acest studiu.

Președintele diviziei de proiecte energetice al Itochu Corporation, domnul Masahiro Imai, s-a declarat încântat de colaborarea cu administrația de la București și a subliniat că, în afară de procesul de achiziționare și instalare a echipamentelor și a sistemelor de eficientă energetică pentru spitale, este extrem de important că furnizorii să asigure instruirea personalului și mentenanță sistemelor.

Al doilea proiect în parteneriat cu Itochu Corporation

Proiectul "Energie Verde în spitale" este cel de-al doilea proiect pe care Primăria Capitalei îl derulează în parteneriat cu Itochu Corporation. Anul trecut s-a semnat realizarea studiului de fezabilitate pentru introducerea în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică București (SACET) a unor tehnologii de vârf la nivel mondial de producere eficientă a energiei termice, necesare încălzirii și alimentării cu apă caldă menajeră a populației Capitalei.

Compania Itochu a finalizat și predat primăriei studiul de fezabilitate care presupune, printre altele, construirea a două centrale electrotermice în cogenerare, de înalta eficientă, în zonele Titan și Aviației, dar și modernizarea CET-urilor operate în prezent de Elcen.

Modernizarea sistemului termoenergetic al Capitalei

În cadrul vizitei pe care o efectuează zilele acestea în Japonia, Primarul General, Gabriela Firea, a avut întrevederi oficiale la vârf cu șefi ai instituțiilor financiar bancare de stat din Japonia pentru finanțarea unor proiecte extrem de importante pentru Capitală. Astfel, Primarul General s-a întâlnit cu viceguvernatorul Băncii Japoneze de Cooperare internațională (JBIC), domnul Nobumitsu Hayashi, cu care a discutat despre posibilitatea finanțării proiectelor de modernizare a sistemului termoenergetic din București.

Viceguvernatorul a precizat că guvernul japonez poate susține prin intermediul JBIC proiectele Primăriei Capitalei în acest domeniu și analizează posibilitatea de a asigura finanțarea pentru modernizarea acestui sistem.

Primarul General s-a întâlnit, de asemenea, cu președintele Băncii Comerciale Nippon Export and Investment Insurance, domnul Masafumi Nakada, cu care a discutat despre implicarea guvernului japonez în proiectele discutate de delegația română împreună cu oficialii japonezi la Tokyo, acesta dând asigurări că Guvernul Japoniei susține proiectele primăriei pentru că acestea sunt sustenabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0