Fincantieri, ceremonie pentru montarea chilei pentru prima corvetă din clasa ”Doha”

Fincantieri
Fincantieri

Ceremonia de montare a chilei pentru prima corvetă din clasa “Doha”, comandată companiei Fincantieri de către Ministerul Apărării din Qatar prin programul național de achiziții în domeniul naval, a avut loc ieri la șantierul naval al Fincantieri de la Muggiano (La Spezia).

Printre alții, la ceremonie a participat – în numele Șefului Marinei - Brig. Mubarak Al Sulaiti, Comandant Șef Adjunct al Flotilei. Acesta a fost întâmpinat de Angelo Fusco, Vicepreședinte Executiv al Naval Vessels Business Unit Fincantieri.

Corveta, care va fi livrată în 2021, este proiectată conform reglementărilor RINAMIl. Este vorba despre o navă flexibilă, cu lungimea de 107 metri, lățimea de 14,70 metri, care se poate deplasa cu o viteză maximă de 28 de noduri și poate îndeplini diferite sarcini, de la supraveghere cu capabilități de salvare până la misiuni de luptă. Unitatea are sistem de propulsie combinat diesel și CODAD și poate acomoda la bord 112 persoane, dintre care 98 de membri ai echipajului.

În plus, nava poate opera bărci de mare viteză precum RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat) cu ajutorul macaralelor laterale sau al rampei de ridicare situate la pupa. Puntea de zbor și hangarul sunt dimensionate să găzduiască un elicopter NH90.

În cursa pentru acest contract important semnat in 2016 cu Ministerul Apărării din Qatar, Fincantieri s-a impus în fața competitorilor cu un proiect recunoscut ca fiind cel mai avansat dintre toate. Acest lucru se datorează și experienței dobândite de Fincantieri în construirea de nave de ultimă generație pentru forțe navale prestigioase din străinătate.

Contractul, a cărui valoare este de aproximativ 4 miliarde de euro, prevede livrarea a 7 nave de suprafață, dintre care patru corvete, o navă amfibie (LPD – Landing Platform Dock) și două vase de patrulare (OPV – Offshore Patrol Vessel), precum și servicii de suport în Qatar timp de 10 ani după livrarea navelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel