FIECARE cetățean devine DONATOR de organe, de astăzi

O nouă lege care a intrat în vigoare astăzi presupune că fiecare cetățean englez este donator de organe, în mod automat, mai puțin dacă alege expres să nu fie.

O nouă lege care a intrat în vigoare astăzi presupune că fiecare cetățean englez este donator de organe, în mod automat, mai puțin dacă alege expres să nu fie, conform Daily Mail.

Sub noua legislație, fiecare cetățean al Angliei își dă automat acordul ca organele sale să fie donate după ce moare, cu excepția cazului în care specifică clar că nu doresc acest lucru. Astfel, 700 de transplanturi în plus vor avea loc anual, până în 2023.

Legea Max și Keira

Noua normă legislativă, cunoscută drept „Legea Max și Keira", a fost numită astfel după ce moartea unei fetițe de 9 ani pe nume Keira Ball a salvat viața unui alt copil de 9 ani, Max Johnson, dar și altor trei persoane.

Tatăl Keirei a permis doctorilor să-i folosească organele pentru transplant, după un accident de mașină fatal din 2017. Noua lege intră în vigoare astăzi, chiar dacă ministrul Sănătății, James Bethell, a recunoscut că criza de coronavirus va întârzia puțin procedurile.

El a transmis, astăzi, în Camera Lorzilor: „Legislația va intra în vigoare pe 20 mai. Cu toate acestea, recunoaștem că nu ar putea să devină realitate imediat, din cauza limitărilor Covid".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel