Festivalul Internaţional al Berii, Berlin. 'Cea mai lungă grădină a berii din lume'

Festivalul Internaţional al Berii, Berlin
Festivalul Internaţional al Berii, Berlin

Festivalul Internaţional al Berii a început vineri la Berlin, în 'cea mai lungă grădină a berii din lume'.

Municipalitatea din Berlin a inaugurat vineri, în contextul în care capitala Germaniei se confruntă de mai multe zile cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, Festivalul Internaţional al Berii, organizat pe parcursul acestui weekend (3-5 august) pe o suprafaţă de 2,2 kilometri pătraţi, amenajată de-a lungul unui bulevard din centrul oraşului, informează Reuters.

'Cea mai lungă grădină a berii din lume', după cum i-au spus organizatorii, se întinde de-a lungul Bulevardului Karl Marx între Strausberger Platz şi Frankfurter Tor. În total, 2.400 de sortimente de bere produse de 350 de companii din lumea întreagă, inclusiv din ţara cu statut de invitat principal, Noua Zeelandă, vor fi oferite participanţilor care vor fi prezenţi la ediţia din acest an a evenimentului, desfăşurat sub sloganul 'Bere din cealaltă parte a lumii', au precizat organizatorii.

În plus, numeroase reprezentaţii muzicale vor avea loc pe 19 scene amenajate de-a lungul bulevardului menţionat. Accesul este liber, iar organizatorii se aşteaptă să primească peste 800.000 de participanţi.

Prudență din cauza caniculei

Temperaturile ridicate i-au determinat pe medicii germani să îi îndemne pe spectatori la prudenţă. 'Alcoolul intră în fluxul sangvin mai repede în perioadele de caniculă', a spus Peter Sefrin, medic la serviciile de urgenţă şi colaborator al Crucii Roşii Germane. Cu cât o băutură conţine mai mult alcool, cu atât efectul său este mai puternic. De asemenea, alcoolul ajunge mai repede la nivelul creierului în perioadele călduroase ale anului, afectând puterea de concentrare şi stimulând instalarea stării de euforie.

'Nu vrem să răpim oamenilor bucuria oferită de o bere rece şi proaspătă', a declarat Hanes Dietrich, reprezentant al companiei de asigurări Kaufmaennische Krankenkasse. El a adăugat însă că o cantitate prea mare de alcool consumată într-o zi călduroasă poate să provoace ameţeli şi chiar pierderea cunoştinţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel