Fermier, după gestul făcut de Șoșoacă: Nu dorim să ne asociem cu ei, nu își merită aceste credite pentru munca noastră

Sursa foto: https://www.freepik.com, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com, @freepik

Toate intrările în București sunt păzite de jandarmi și polițiști, încercând să-i oprească pe protestatarii care vor să ajungă în fața Guvernului pentru a-și cere drepturile.

Fermierii și transportatorii români protestează în diferite zone din țară, după modelul celor din Franța și Germania. În prezent, din ce în ce mai mulți fermieri și transportatori se îndreaptă spre Capitală.  Aceștia sunt supărați și nu vor să renunțe la protest, dimpotrivă, în momentul de față, așteaptă aprobare pentru a putea intra în București.

Între timp, ei continuă să protesteze pe centura Capitalei.

Nae Florin, unul dintre fermierii care i-au alungat pe George Simion și pe Diana Șoșoacă atunci când au mers să se întâlnească cu protestatarii, a intervenit la Antena3 CNN unde a susținut că nu au fost contactați și li s-a transmis că îi așteaptă premierul Marcel Ciolacu la Parlament, după ora 16:00.

„Noi ne tot învârtim pe centură. Situația este tensionată. Nimeni nu ia legătura cu noi. Jandarmii și Poliția încearcă să ne țină cât mai departe de oraș.

Aseară, după ce televiziunile au încheiat, și-au strâns ustensilele, Poliția și Jandarmeria au început să ușuie toți protestatarii, nu i-au vrut în preajmă. Au început destul de agresiv să ne spună să mutăm mașinile, utilajele, să ne punem în mișcare că de nu urmează amenzi, urmează dosare penale.”, a spus fermierul.

Potrivit sursei menționate, Diana Șoșoacă ar fi cerut  la Primăria Capitalei o autorizație în numele protestatarilor. Fermierul Nae Florin a spus că nu au nevoie de cereri deoarece protestul este spontan, ei nu fac parte din partide politice, motiv pentru care i-au alungat pe politicienii prezenți la protest și că nu doresc să se asocieze cu aceștia în niciun fel. El a mai adăugat că cei doi au mers să-i întâlnească pe protestatari doar pentru a-și asuma anumite credite. 

Este un proces spontan, nu avem nevoie de cereri, nu vrem să-și asume unul singur viitoare consecințe pentru ce se va întâmpla. Nu dorim scandal, nu suntem în niciun partid politic, tocmai de aceea ați văzut când i-am ușuit pe toți politicienii. Nu dorim să ne asociem cu ei, nu își merită aceste credite pentru munca noastră. Au venit doar să-și asume credite pentru munca noastră. Noi nu suntem aici să ne afișăm.

Fermierii sunt foarte urât văzut de anumiți oameni. Aceste tractoare, mașini, pe care le vedeți, sunt muncite și avem bătături în palmă, oameni buni. Stăm plini de mizerie, de ulei, 17-18 ore pe câmp. Dormim 5-6 ore pe noapte, maxim, dacă le prindem și pe acelea.", a mai spus fermierul Nae Florin la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel