Femeie din Constanța, tăiată pe față de fostul soț, chiar în sala de judecată, deși avea ordin de restricție

O femeie din Constanța a fost tăiată pe față cu un cater de către fostul soț, chiar în sala de judecată.

Un caz șocant a avut loc la Constanța. O femeie a fost tăiată pe față cu un cater de fostul soț, chiar în sala de judecată, transmite Realitatea Plus. Cei doi se aflau în proces de custodie. Potrivit rudelor, femeia era amenințată de câteva luni și avea chiar și un ordin de protecție împotriva bărbatului. Victima a fost grav rănită și a fost dusă de urgență la spital.

Incidentul avut loc în timpul procesului de custodie al foștilor soți. Bărbatul a tăiat-o pe față pe femeie chiar de față cu judecătorii. Aceasta a fost grav rănită pe obrazul drept și pe gât. Se pare că bărbatul de 44 de ani și-a amenințat de multe ori soția.

"Aveau un proces pentru custodia copilului. Avea ordin de protecție ca el să nu se apropie de ea mai aproape de 50 de metri. De două luni de zile ne amenință că ne taie, că ne omoară și pur și simplu a intrat în sala de judecată, s-a apropiat de ea și a tăiat-o cu o lamă de cater.", a povestit un bărbat, rudă cu femeia. 

Care este starea femeii

Ședința de judecată a fost întreruptă, iar femeia de 33 de ani a fost dusă de urgență la spital.

”A fost o solicitare prin serviciul 112 pentru o pacientă care prezenta o plagă la nivelul feței. Pacienta, conștientă, stabilă, a fost transportată la Spitalul Județean Constanța”, a declarat Claduia Tătărici, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Constanța.

Jandarmii care păzeau instanța de judecată l-au prins pe bărbat și l-au imobilizat. La fața locului, au venit ofițerii de la operațiuni speciale. Un dosar penal a fost deschis, iar acum urmează să se stabilească cum s-a petrecut totul, cum de i s-a permis bărbatului să intre în sala de judecată cu o armă albă și de ce jandarmii nu l-au verificat pe individ.

Femeia din Vânju Mare care NU a avut nicio șansă de salvare. Bărbuceanu, despre cât de ușor intri în țară cu un pistol. Ordinul de restricție, ineficient

Crimă terifiantă înainte de Crăciun, în Vânju Mare. Un italian gelos a împușcat-o în cap pe femeia care-l părăsise, deși aceasta avea un ordin de restricție împotriva lui (Vezi AICI știrea). Cum a fost acest lucru posibil și de ce polițiștii nu au putut să o apere pe femeie, ne-a explicat avocatul Bogdan Bărbuceanu. În primul rând, italianul de 73 de ani nu a fost întrebat la punctul de trecere al frontierei care este motivul intrării sale în România pentru că vine dintr-o țară UE.

În al doilea rând, cel mai probabil nimeni nu i-a verificat bagajul ca să descopere că acesta are o armă. Odată intrat în România, polițiștii nu aveau cum să știe că acesta s-a apropiat de victimă. Ordinele de restricție sunt ineficiente atât timp cât nu există și o monitorizare a suspecților. Așa se face că poliția a aflat că individul s-a apropiat de victimă abia atunci când aceasta a fost omorâtă. Femeia de 43 de ani ar fi putut fi în viață dacă în România cei care au ordine de restricție ar fi urmăriți prin intermediul unor brățări speciale.

Media și presa știți foarte bine că nu există practic niciun fel de monitorizare, ci doar răspunderea care bineînțeles se agravează în cazul celor care au astfel de ordine de restricție și nu le respectă, dar nu există o monitorizare a persoanelor care sunt supuse acestor ordine, astfel încât să se asigure o protecție efectivă victimelor. dacă discutăm despre un cetățean străin, cu atât mai puțin. Din păcate este o chestiune pe care am tot discutat-o, în sensul schimbării cadrului legislativ și introducerii, spre exemplu, a acelor brățări de monitorizare a persoanelor care au un asemenea ordin. Nu există nici legislație și nu există nici tehnic posibilitatea, la ora actuală, ca în România să fie aplicată o astfel de măsură., a declarat Bogdan Bărbuceanu pentru DC NEWS. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel