Femeia antreprenor - proiect îmbunătățit. Paula Pîrvănescu Pîrvănescu (MMACA), anunț

Primul program pe care îl vom derula până la finele anului este ''Femeia antreprenor', mult îmbunătăţit faţă de ediţia anului 2018, iar programul UNCTAD îl vom avea pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri săptămâna viitoare, a declarat, joi, secretarul de stat în MMACA Paula Pîrvănescu, la conferinţa 'Fondurile Europene'.

'Primul program pe care îl vom derula până la finele anului este programul 'Femeia antreprenor', un program de educaţie antreprenorială şi de business în toate fazele. L-am pregătit. Este mult îmbunătăţit faţă de ediţia anului 2018, când am venit cu aceste modificări. Vom avea o conferinţă în Bucureşti, la începutul lunii noiembrie, după care patru conferinţe. În momentul acesta nu am ales judeţele şi oraşele unde vom face cele patru conferinţe regionale', a spus Pîrvănescu.

Potrivit acesteia, la prima conferinţă vor participa 400 de doamne antreprenor sau cu experienţă managerială, iar din acestea vor fi selectate 140. 'Din cele 140, un număr de 30 de doamne vor pleca la o conferinţă organizată de o organizaţie globală a femeilor de afaceri, la Londra, şi vor pregăti anumite seminarii acolo şi tot ce înseamnă zona aceasta de dezvoltare antreprenorială şi în primul rând un bagaj de cunoştinţe privind internaţionalizarea companiei', a spus secretarul de stat. Reprezentantul MMACA a menţionat şi programul UNCTAD pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

'Avem programul UNCTAD, care urmează această zonă de cursuri de antreprenoriat. Acesta cred că până la finele lunii octombrie, săptămâna viitoare, îl vom avea pe site-ul ministerului şi cu siguranţă puteţi să vă înscrieţi. Aplicaţia va fi deschisă şi vom reuşi să îl implementăm în cursul lunii noiembrie', a precizat ea. În ceea ce priveşte programul de microindustrializare şi programul de comerţ, se aşteaptă o decizie în privinţa finanţării.

'Pe lângă aceste variante de finanţare, în ceea ce priveşte programul de micro şi programul de comerţ, în momentul acesta aşteptăm şi noi o decizie. După cum ştiţi, avem alocată o parte din bani pentru aceste două programe, urma să primim diferenţa la rectificarea din toamnă. Iarăşi, suntem într-o mică întârziere în ceea ce priveşte înaintarea unei informaţii pe această chestiune', a susţinut Paula Pîrvănescu. Totodată, în intervenţia sa, secretarul de stat i-a îndemnat pe antreprenorii prezenţi la conferinţă să ia legătura cu ataşaţii comerciali ai ministerului, care pot ajuta companiile la internaţionalizarea serviciilor şi a produselor. 'Eu vreau să vă recomand, pe lângă aceste programe, să luaţi legătura cu ataşaţii noştri comerciali. În cadrul ministerului nostru există Departamentul de Comerţ Exterior, un departament care ajută foarte mult companiilor în primul rând la internaţionalizarea serviciilor şi a produselor.

Aici avem cele trei variante de finanţare: avem variantele de finanţare de internaţionalizare, unde o companie poate primi suma de 25.000 de lei, sută la sută nerambursabili, pentru participarea la târguri interne şi internaţionale sub brand propriu şi suma de 10.000 de lei pentru participarea la misiuni economice, atât misiuni interne, cât şi internaţionale. Pe lângă aceasta, mai avem o variantă de finanţare unde costurile privind transportul şi cazarea sunt asigurate în proporţie de 50%. Participarea este sub brand de ţară unde antreprenorii pot să meargă cu standurile proprii în standul României să-şi prezinte produsele şi în cadrul acestor târguri organizate de ministerul nostru. În primul rând este important sprijinul pe care îl primiţi. Standurile se decontează 100%, participarea la târguri şi misiuni economice la fel, 100%, doar costurile privind transferul şi cazarea sunt suportate 50%', a transmis oficialul MMACA.

În acelaşi timp, aceasta le-a transmis oamenilor de afaceri să se înscrie în asociaţii şi patronate pentru a putea participa la târguri şi misiuni economice. 'Vă recomand să identificaţi în primul rând atât asociaţii, cât şi patronate, să vă înscrieţi în ele. În acest moment avem un Consiliu de Export care funcţionează destul de bine, dar se pare că anumite activităţi sectoriale se duc mai des la târguri şi misiuni economice decât altele, adică ponderea nu este chiar echilibrată. Aici ne dorim şi noi să punctăm mult mai bine şi să scoatem mult mai multe produse la export, produse româneşti, dar prin neimplicarea agenţilor economici sau faptul că ei nu cunosc că avem aceste instrumente care funcţionează - şi funcţionează foarte bine în cadrul ministerului nostru - nu reuşim să ne atingem şi noi punctele acestea. Şi atunci vă rog să luaţi legătura cu colegii mei din Departamentul de Comerţ Exterior', a spus secretarul de stat. În plus, Paula Pîrvnescu a solicitat implicarea antreprenorilor în gândirea pachetului legislativ care li se adresează.

'Ministerul nostru mai gestionează Direcţia pentru Investiţii Străine şi Direcţia pentru Mediul de Afaceri. O recomandare directă: Direcţia pentru Mediul de Afaceri este cea care se ocupă de pachetul legislativ dedicat antreprenorilor, propunerile de finanţare şi tot ce înseamnă zona aceasta de 'legal' de la noi din minister cu destinaţie către antreprenori. Am reuşit ca în aceşti aproape trei ani de mandat să reuşim să avem o Lege a francizei, să reuşim să avem o Lege a incubatoarelor. A fost aprobată în hotărârea de guvern de la începutul lunii acesteia.

Acum este în Parlament, a trecut deja de Senat şi sunt convinsă că până la finalul acestei luni, dacă nu sigur în prima săptămână din luna noiembrie, va fi adoptată şi de plenul Camerei Deputaţilor. Avem în acest moment Legea prevenirii, o lege foarte importantă pentru agenţii economici, care le oferă un sprijin în relaţia cu statul. Vă recomand să vă implicaţi în actualizarea pachetului legislativ adresat mediului de afaceri', a adăugat aceasta. Grupul de presă Bursa a organizat joi, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, a XI-a ediţie a conferinţei 'Fondurile Europene', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel