FACIAS a făcut lista celor mai grave abuzuri comise de fostul ministru Vlad Voiculescu

FACIAS a făcut lista abuzurilor lui Vlad Voiculescu
FACIAS a făcut lista abuzurilor lui Vlad Voiculescu

În cadrul proiectului său de monitorizare a activității Guvernului României, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a identificat cele mai grave abuzuri comise de actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Astfel, prin acțiunea sau inacțiunea instituției conduse de ministrul Vlad Voiculescu, au fost comise abuzuri la adresa unui număr important de cetățeni români.

În niciun caz nu a existat o asumare clară a răspunderii din partea ministrului sau a instituției pe care o conduce, singura constantă fiind atitudinea sfidătoare la adresa românilor.



Abuzurile  comise în mandatul ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

- Lipsa măsurilor pentru prevenirea incendiilor în spitale. Într-un interval de 90 de zile, opt dintre spitalele COVID din România au fost afectate de incendii, în care 16 persoane au decedat. Ministerul Sănătății nu a făcut publice niciun fel de măsuri pentru a evita repetarea unor tragedii.

- Ministerul Sănătății nu a făcut niciun demers pentru tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de incendiul de la Institutul „Matei Balș”.Evacuarea abuzivă a pacienților internați la Spitalul „Foișor”.

- Evacuarea în toiul nopții a tuturor pacienților spitalului, haotic și fără avertisment pentru aceștia, ridică nu doar problema încălcării drepturilor pacienților, ci ridică și mari semne de întrebare în privința justificărilor oferite de autorități. Evacuarea s-a făcut invocând argumentul urgenței, însă acest element lipsește din comunicarea oficială a Ministerului Sănătății, care, prin cifrele prezentate, nu arată o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu COVID.

- Suplimentarea cu întârziere a paturilor de la ATI. La mai bine de un an de la debutul pandemiei numărul paturilor de la ATI nu a crescut, așa cum au anunțat autoritățile, ci dimpotrivă, în mai multe județe ale României numărul acestora a scăzut.

- Separarea spitalelor în spitale COVID și non-COVID și-a dovedit în timp ineficiența. Nu doar că spitalele COVID și cele suport COVID se dovedesc insuficiente pentru bolnavii afectați de noul coronavirus, ci prin scoaterea din circuit a unor spitale a fost limitat sever accesul la servicii medicale pentru pacienți cu boli cronice.

- Politizarea excesivă de către Ministerul Sănătății a funcțiilor de conducere din spitale. Potrivit celor mai recente informații, 66% dintre spitalele din țară aflate în subordinea  Ministerului Sănătății au manageri care ocupă funcții politice, fiind numiți direct de către ministrul Sănătății.

- Sincopele campaniei de vaccinare în întreaga țară, evidente mai ales la începutul acesteia. Cea mai mare parte dintre centrele de vaccinare au fost închise în primele zile ale campaniei, ceea ce a dus la decalaje semnificative între programările pentru vaccinare și acțiunea în sine.  Apoi, doar o mică parte dintre aceste centre au fost deschise programărilor oficiale, celelalte centre fiind unele cu circuit închis, unde vaccinarea a fost făcută în secret, netransparent.

- Ministerul Sănătății a întârziat nepermis de mult plata personalului din centrele de vaccinare.Ministerul Sănătății nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide, pentru a putea crește astfel semnificativ capacitatea de testare pe teritoriul întregii țări.

- Ministerul Sănătății nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel