EXCLUSIV  Facebook, transformare totală. Capcana în care cădem fără să ne dăm seama

„Ia legătura cu prietenii, rudele şi alte persoane pe care le cunoşti. Publică fotografii şi clipuri video...”. Aşa a început totul. 

De la o reţea de socializare, Facebook a ajuns un... copil. Şi nu orice copil, ci unul răsfăţat. Are nevoie de mâncare (cinci mesaje pe zi, cel puţin; se recomandă să anunţi pe unde te plimbi, chiar dacă nu te plimbi nicăieri, anunţă ceva), are nevoie de haine (poze şi iar poze, nu există o limită; pentru cine n-are inspiraţie să posteze un bol de mâncare sau o poză cu un deget, impactul e la fel de mare), de prieteni (oricine e bun), de educaţie (aici intră orice postare care... dar mai bine nu vă bateţi capul, educaţia nu primeşte like-uri). Mai departe, are nevoie de emoţie (aici intră minuni şi imagini cu Arsenie Boca), de teamă (orice de genul dacă-nu-trimiţi-acest-mesaj-la-zece-prieteni-vei-avea-ghinion-trei-ani), de revoltă (orice e la modă în perioada respectivă).

Copilul Facebook mai are nevoie şi de empatie (aici intră orice apel umanitar fals). Şi să nu uităm de hashtag-uri (atenţie: doar hashtag-uri care definesc categoria sau categoriile din care face parte postarea; pentru o mai bună informare, #și #în nu definesc categorii). Nevoile pe care le are Facebook reprezintă o normă de 24 de ore. Dar sacrificiile făcute merită! E greu uneori... de-ţi vine de 11 ori pe zi şi o dată pe noapte să te dai cu capul de laptop, însă nimic nu se compară cu satisfacţia adusă de... like-uri.

Nici nu mai contează că pe Facebook fac echipă neîmplinirile, jignirile şi abuzul verbal. Sau că pe Facebook copiii ocolesc vârsta reală pentru a-şi face conturi şi apoi live-uri, la ore târzii, în văzul „prietenilor".

Ieşind de pe firul ironiei, pe Facebook ar putea face o echipă frumoasă dialogul, înţelegerea şi apropierea de om. Poate aşa Facebook nu ar mai fi un „copil răsfăţat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel