Infecțiile nosocomiale, verificate de experți internaționali!

O echipă multidisciplinară a Centrului European pentru Boli Transmisibile (ECDC), care include şi un expert din Norvegia, se va afla în ţara noastră de luni până joi, pentru a discuta aspecte legate de detectarea, supravegherea, prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Institutului Naţional pentru Sănătate Publică şi cu alţi actori din sistemul sanitar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, vizita este una exploratorie şi vine ca răspuns la o solicitare de sprijin formulată de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în vederea managementului provocărilor cu care România se confruntă în acest domeniu.

'În timpul vizitei, echipa ECDC va consulta legislaţia românească şi normele de reglementare. Vor fi organizate şi vizite de documentare în spitale din şi din jurul Bucureştiului, unde vor avea loc interviuri şi discuţii cu actorii importanţi', arată sursa citată.

La finalul vizitei, experţii vor prezenta concluziile vizitei ministrului Sănătăţii, vor formula un set de recomandări pentru a întări prevenţia şi controlul infecţiilor nosocomiale şi vor identifica sectoare în care ar putea fi luat în considerare un viitor sprijin din partea ECDC, respectiv domenii în care s-ar putea lucra în comun.

Documentele care guvernează activitatea ECDC prevăd că Centrul poate primi o cerere de consiliere ştiinţifică sau asistenţă tehnică din partea Comisiei Europene, a statelor membre şi non-membre UE, precum şi din partea organizaţiilor internaţionale în orice domeniu de competenţă al acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel