Evaziune fiscală. Percheziţii de AMPLOARE în Bucureşti şi cinci judeţe - UPDATE

Miercuri, 21 iunie, ooliţişti din Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, efectuează nu mai puţin de 43 de percheziţii în judeţele Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.

Percheziţiile sunt realizate într-un dosar de evaziune fiscală, rambursări ilegale de TVA şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare, conform IGPR. Vor fi puse în executare 45 de mandate de aducere, notează Agerpres.

UPDATE 1: IGPR precizează că activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, rambursări ilegale de T.V.A. şi spălare de bani în domeniul livrărilor intracomunitare de produse alimentare. Din cercetări a reieşit că, „în perioada 2010 - 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sedii în judeţul Călăraşi şi în Bucureşti, ar fi conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive de mărfuri". Cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi folosit documentaţie falsă (facturi fiscale, documente de transport), utilizând societăţi comerciale de tip 'fantomă' din afara statului român (Bulgaria şi Cipru). Astfel, aceştia ar fi livrat fictiv produse alimentare către aceste firme fantomă, însă în realitate le-ar fi vândut prin intermediari, cu documente fictive sau 'la negru' pe teritoriul României, eludându-se în acest fel T.V.A. datorată bugetului de stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel