Europarlamentarul Andi Cristea, semnal de alarmă: Va fi cea mai importantă victimă

Andi CRISTEA - europarlamentar
Andi CRISTEA - europarlamentar

Europarlamentarul Andi Cristea, șeful delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Republica Moldova, atrage atenția că dacă Parlamentul ajunge pe mâna asociaților lui Igor Dodon, parcursul european al Moldovei va fi cea mai importantă victimă.

Întrebat cum va influenţa politica externă a lui Igor Dodon relația cu Uniunea Europeană, europarlamentarul a spus: "Cât timp influenţa Președintelui Dodon rămâne la nivelul instituției prezidențiale, impactul său va fi unul limitat. Așa cum bine știți, Moldova este o republică parlamentară, iar orice gest de politică externă al Președintelui trebuie validat de către Parlament. Președintele nu poate de unul singur denunța Acordul de Asociere, de exemplu.

[citeste si]

Totuși, semnalele pe care le transmite nu sunt unele pozitive și pun și mai multă presiune pe Guvern. Mai mult, arată cât de importante vor fi alegerile parlamentare din 2018. Dacă Parlamentul ajunge pe mâna asociaților domnului Dodon, parcursul european al Moldovei va fi cea mai importantă victimă. De aceea este atât de importantă calitatea guvernării din următoarele luni, de aceea Guvernul pro-european are datoria să vină nu doar cu reforme, ci și cu rezultate care să îi convingă pe cetățeni să îi țină pe antieuropeni departe de putere".

"Republica Moldova poate avea relații constructive cu Federația Rusă, ideea că ori ești cu Rusia, ori ești cu UE este falsă.

Dar, din punct de vedere valoric și economic, UE este calea pentru Moldova. Apropierea de Moscova a Președintelui Dodon este una doar retorică, ea nu produce rezultate pentru cetățenii din Republica Moldova. Accesul pe piața rusească este în continuare foarte dificil pentru exportatorii moldoveni, rușii nu dau impresia că au vreun interes să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. La acest moment, comportamentul lui Dodon complică lucrurile, nu le clarifică în avantajul cetățenilor Republicii Moldova", a mai zis Andi Cristea. Interviul integral îl găsiți aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel