Europarlamentari, scrisoare deschisă către Dăncilă: ”Renunțați...”

Un grup de 50 de eurodeputați i-au scris premierului Viorica Dăncilă, cerându-i să renunțe la organizarea referendumului pentru familie.

Demers inedit al unor eurodeputați, care au trimis o scrisoare deschisă către premierul României, Viorica Dăncila, în care îi solicită să nu organizeze referendumul pentru redefinirea familiei, de pe 6-7 octombrie 2018, anunță Realitatea TV.

În scrisoare se arată că acest referendum ar putea să afecteze copiii din toate familiile, pentru că promovează mesajul că familiile monoparentale, partenerii de viață necăsătoriți, bunicii care își cresc nepoți și orice alt tip de familie care nu se încadrează în definiția propusă la referendum nu merită să fie recunoscute și apărate. Europarlamentarii, care sunt membri ai tuturor partidelor politice, acuză guvernul că permițând această consultare populară fără a asigura formulă alternativă de recunoaștere a tuturor familiilor poate să fie complice la încălcări ale drepturilor omului. În plus, încurajează discursul care incită la ură împotriva minorităților sexuale și încalcă drepturilor omului.

Îngrijorări prind modalitatea de vot

Sursa citată mai arată că aleșii critică și faptul că referendumul va avea loc în două zile și își exprimă îngrijorarea că este de fapt o tentativă deliberată de a influența rezultatul și validitatea votului. În plus, decizia de a nu folosi sistemul integrat de monitorizare este, de asemenea, îngrijorătoare, din punctul de vedere al semnatarilor scrisorii, pentru că, după cum consideră ei, este un pas înapoi și poate încuraja frauda.

Europarlamentarii cer guvernului român să se asigure că toate cuplurile beneficiază de protecție legală și că toți copiii se bucură de cea mai mare protecție, mai relatează Realitatea Tv.

Vezi și: Referendum familie, cost. De ce banii nu puteau fi folosiți pentru altceva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel