Referendum familie, cost. De ce banii nu puteau fi folosiți pentru altceva

Economii
Economii

Alina Teiș, deputat PSD de Mehedinți, transmite, înainte de Referendumul pentru familie, că ”spunem DA pentru copiii noștri”. Ea afirmă că familia e nucleul civilizației, iar legăturile de rudenie erau cele care dădeau stabilitate și speranță în viitor. 

”Familia ne definește pe noi ca oameni. E locul în care ni se formează caracterul. E mediul în care ne naştem, trăim primii ani ai existenţei personale, ne dezvoltăm şi ne formăm pentru viaţă. Este cea cu ajutorul căreia ne stabilim primele interacțiuni cu mediul social, dar și cea care ne asigură condițiile necesare pentru a trece de la copilărie la adolescență și mai apoi la maturitate. Așa cum am învățat de la strămoșii noștri, dar și din învățăturile bisericii, o familie e formată dintr-un bărbat și o femeie. E important ca cei mici să fie crescuți de un bărbat și o femeie. Pentru că, atât de la mamă, cât și de la tată, vor dobândi anumite calități. Vor primi siguranță, liniște, afecțiune, seninătate, se vor dezvolta normal și echilibrat. Părinții sunt cei care îi vor pregăti pe copii pentru viaţa socială, îi vor face să-şi împlinească datoria, să-şi disciplineze voinţa, dându-le simţul ierarhiei şi ordinii.” a declarat Alina Teiș. 

Deputata PSD continuă prin a afirma că ”Familia naturală și tradițională se întemeiază, așadar, pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Totul pentru a cultiva iubirea reciprocă și a da naștere la copii. Doar în acest mod, familia asigură perpetuarea societății umane. De aceea, consider că organizarea referendumului pe 6 și 7 octombrie este o ocazie bună pentru a consolida în societatea românească aceste valori. Trebuie să promovăm cu toții conceptul de familie.”

Prețul referendumului

”Am tot auzit în aceste zile faptul că referendumul costă prea mult. Într-adevăr, e o sumă importantă de bani, însă eu cred că oamenii au dreptul să-și spună părerea. Mai ales că banii folosiți pentru referendum fac parte din fondul de rezervă al statului, cel care are rolul de a susține financiar orice referendum. Așadar, banii din acel fond nu puteau fi folosiți în alt context. Referendumul pentru familie 2018 are la bază inițiativa cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie. Aceasta este, de altfel, prima inițiativă cetățenească demarată în România de după anul 1989. Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi să-și exprime opțiunea. Potrivit legislaţiei, pentru ca referendumul să fie validat este nevoie de o prezență de cel puţin 30% la urne, din numărul total de alegători. O altă condiţie ca legea fundamentală să se modifice şi familia să fie redefinită ar fi ca 25% din românii cu drept de vot să pună ştampila pe "DA". Cu alte cuvinte, cel puţin peste 4 milioane jumătate de români. În zilele de 6 și 7 octombrie, suntem așteptați să votăm la referendumul pentru revizuirea Constituției.” a conchis Alina Teiș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel