Escadrila de F16 a Forţelor Aeriene va fi completată. Anunţul ministrului Apărării

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat că escadrila de F16 a Forţelor Aeriene va fi completată, documentul pentru aprobare fiind plănuit pentru discuţie în Parlament până la finalul anului. 

"Avem vești în ceea ce privește completarea escadrilei de #F16 a Forțelor Aeriene Române. În cursul lunii septembrie 2019 a fost demarat procesul de avizare interinstituțională, proiectul fiind postat în transparență decizională pe site-ul ministerului.
Documentul va ajunge în Parlamentul României pentru aprobare, până la sfârșitul anului, însoțit de toate avizele.

Configurația celor cinci avioane este identică cu cea a primelor 12 avioane F-16 aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Investițiile în infrastructura bazelor aeriene sunt în grafic. În Baza 86 Aeriană se vor recepționa, până la sfârșitul acestui an, încă o parte importantă din hangarele pentru aeronavele F-16, iar la Câmpia Turzii suntem încrezători că, până la finalul acestui an, vor fi parcurse toate etapele de natură legală și administrativă care să ne permită, începând cu anul 2020, demararea lucrărilor pentru modernizarea și extinderea aerodromului militar.

Și la Mihail Kogălniceanu am făcut primii pași pentru fundamentarea amplului proiect de extindere și modernizare a Bazei 57 Aeriene. La finalizarea celor trei proiecte de investiții, #ForteleAerieneRomane vor dispune de unele dintre cele mai moderne și avansate tehnologic baze aeriene din regiunea noastră", a scris Gabriel Leş pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel