Erdogan sfidează UE și acuză Europa

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri că votul Parlamentului European referitor la oprirea negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană ''nu are valoare''. El a acuzat din nou Europa că susține organizațiile teroriste.

Noi am făcut cunoscut în mod clar, din nou și din nou, că avem grijă de valorile europene mai mult decât multe țări din UE, dar nu am putut vedea un sprijin concret din partea prietenilor occidentali... Nici una dintre promisiuni nu a fost ținută, a declarat Erdogan într-o conferință la Istanbul a Organizației Cooperării Islamice, scrie Agerpres.

Mâine (joi) va avea loc o reuniune la Parlamentul European și ei se vor pronunța prin vot referitor la negocierile UE cu Turcia. Indiferent de rezultat, acest vot nu are valoare în opinia noastră, a afirmat Erdogan.

Membri importanți ai Parlamentului European au făcut apel marți la oprirea negocierilor de aderare cu Turcia din cauza epurărilor pe care Ankara le face după tentativa de puci eșuată din iulie, în cursul cărora peste 125.000 de angajați de la stat au fost demiși sau reținuți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel