Erdogan acuză NATO

Recep Erdogan susține că NATO nu trebuie să acorde azil unor "soldați teroriști". După puciul eșuat din iulie, mai mulți ofițeri turci de pe lângă structuri NATO au depus cereri de azil în țările unde au fost până recent detașați.

"Nu se poate imagina ca NATO să accepte aceste cereri de azil", a spus președintele turc, insistând că este vorba de persoane acuzate de terorism.

Recep Tayyip Erdogan a făcut aceste declarații de presă, publicate duminică de ziarul Milliyet, în avionul care îl ducea într-o vizită Uzbekistan.

"Cum un terorist, un soldat terorist, care a participat la pregătirea unei lovituri de stat, ar putea fi angajat de NATO?" — s-a întrebat retoric președintele turc, fără să ofere precizări la numărul persoanelor vizate, dar precizând că guvernul său va cere extrădarea lor.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a confirmat vineri că aceste solicitări de azil au venit din partea unor "ofițeri turci angajați în structura de comandă a NATO".

El a spus de asemenea că țările unde aceștia se află ar trebui să răspundă la solicitările făcute și nu NATO ca organizație.

Stoltenberg urmează să se deplaseze duminică la Istanbul pentru a doua sa vizită în Turcia după puciul eșuat din iulie. El va pronunța un discurs luni în fața Adunării Parlamentare a NATO, structură de consultare între parlamentele din țările aliate. Stoltenberg se va întâlni luni cu Erdogan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel