Elicoptere H145M. Un stat vecin comandă 20 de aparate. Forță militară

Ministerul ungar al Apărării a comandat 20 de elicoptere militare H145M echipate cu sistemul inovativ de management al armamentului HForce, comandă care se înscrie în programul de modernizare militară Zrinyi 2026. 

În afară de livrarea elicopterelor, Airbus va asigura un pachet complex de școlarizare și suport.

“Suntem onorați că putem fi din nou utili Ministerului Apărării, pe care astăzi îl salutăm în calitatea sa de nou client pentru elicopterele H145M. Această nouă comandă se înscrie în relațiile noastre excelente, bazate pe încredere, cu Forțele Armate Ungare, relații stabilite odată cu achiziționarea, anul trecut, a 2 avioane militare A319 pentru transportul trupelor. Echipa Airbus este recunoscătoare pentru încrederea continuă pe care Guvernul ungar o arată față de produsele noastre”, a spus Tom Enders, CEO Airbus.

„Cu o greutate maximă la decolare de 3,7 tone, H145M poate să fie utilizat pentru o gamă largă de operațiuni, inclusiv transport de trupe, misiuni utilitare, supraveghere, salvare, recunoaștere armată și evacuare medicală. Flota ungară va fi echipată cu un instalație fast roping,  cameră de luat vederi de înaltă performanță, echipamente pentru controlul tragerii,  protecție balistică precum și un sistem de contramăsuri electronice pentru a răspunde celor mai exigente cerințe operaționale. Sistemul HForce, dezvoltat de Airbus Helicopters, va permite Ungariei dotarea și operarea acestor aparate cu o gamă largă de armament balistic sau de sisteme aer-sol și aer-aer. 

H145M este un elicopter ușor, bimotor, testat, care a fost livrat pentru prima dată în 2015 Forțelor Armate germane, fiind ulterior comandat de Thailanda și de Republica Serbia. Maturitatea programului permite Airbus Helicopters să onoreze comenzile la timp și la costurile stabilite. Disponibilitatea tehnică pentru misiune a elicopterelor H145M operaționale este de peste 95%.

Dotat cu 2 motoare Arriel 2E produse de Safran, H145M este echipat cu un sistem de comandă complet digitală a motorului (FADEC) și avionică digitală Helionix. Aparatul include un pilot automat în 4 axe super-performant, care conferă mai multă siguranță și reduce munca pilotului. H145M este, de asemenea, cel mai silențios elicopter din clasa sa”, se precizează într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel