Procesul, AMÂNAT. Elena Udrea, reținută pentru 72 de ore în Bulgaria- UPDATE

Elena Udrea este reținută pentru 72 de ore în Bulgaria. 

UPDATE: Fostul ministru al dezvoltării şi turismului Elena Udrea este reţinută pentru 72 de ore în baza unui mandat de la parchet, timp în care este judecată moţiunea către tribunalul din Blagoevrad pentru a obţine arestul preventiv pe termen nelimitat, a declarat purtătoarea de cuvânt a procurorului general, Siika Mileva, în cadrul unui briefing, relatează agenţia de ştiri bulgară naţională BTA, scrie Agerpres. 

Un tribunal bulgar va decide dacă Elena Udrea trebuie extrădată în România sau dacă ea însăşi poate cere să fie transferată, a mai precizat sursa citată.

UPDATE: Procesul Elenei Udrea a fost amânat. Sâmbătă va fi un nou termen. Nu a fost găsit un translator pentru Elena Udrea, dar nici actele nu sunt traduse, încă, afirmă România TV. 

Elena Udrea va petrece noaptea în arest. 

Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare pentru corupţie, a fost reţinută joi pentru 24 de ore de către poliţia bulgară. Aceasta fugise din România înainte de pronunțarea instanței. 

Deși primele informații arătau că aceasta va merge luni în fața unui judecător din Bulgaria, se pare că procedurile s-au mișcat mult mai rapid. Elena Udrea se află pe drum spre instanță chiar în aceste momente.

Potrivit lui Cătălin Predoiu, ministerul pe care îl conduce nu este implicat în procedura de aducere în ţară a Elenei Udrea, adăugând că aceasta este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei. 

'Ministerul Justiţiei nu are o echipă trimisă acolo, pentru că nu e implicat în procedură. (...) Este în atribuţia noastră să sprijinim acest proces la cerere. Deci, dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ne solicită sprijin cu furnizare de documente, aşa scrie procedura, atunci se implică şi Ministerul Justiţiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdată, ea este în custodia autorităţilor bulgare şi va fi prezentată instanţei', a declarat Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.

Fosta politiciană a părăsit teritoriul României înainte de a fi declarată sentința de 6 ani cu executare în dosarul ”Gala Bute”. Astfel, așa cum precizează și Poliția de Frontieră, ea a plecat din țară ca un om liber.  

”Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele: persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07 aprilie 2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, se arată într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu.

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul ”Gala Bute”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare. Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel