Elena Udrea a fost PRINSĂ. A fost dusă în AREST în Bulgaria

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria
Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria

Elena Udrea a fost oprită înainte de intrarea în Grecia, în Kulata, Bulgaria. 

UPDATE: Elena Udrea a fost dusă în arest, în Bulgaria, la sectorul Poliției de Frontieră din țara vecină. 

UPDATE: ”În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei. În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România” anunță Poliţia Română. 

Elena Udrea a fost prinsă, anunță Antena 3. Elena Udrea nu ar fi fost singură în mașină. Se pare că aceasta a fost depistată pe teritoriul Bulgariei, conform sursei citate, chiar la granița cu Grecia, în Kulata. Având în vedere ora de intrare în Bulgaria, era de așteptat că nu a părăsit teritoriul țării vecine până la momentul în care a fost dată în urmărire, ceea ce vine să confirme ipotezele din spațiul public că fostul ministru a plecat din țară în grabă, în ultimul moment. 

În acest caz, nu există însă un mandat european de arestare. Totuși, se pare că va fi reținută de autorități. Elena Udrea a părăsit teritoriul României astăzi, la ora 11:00. În urmă cu puțin timp, a și apărut pe lista persoanelor date în urmărire, nefiind găsită la niciun domiciliu după sentința definitivă. Așa cum a scris DCNews exclusiv, ea a plecat din țară fără fiica sa. 

Fosta politiciană a părăsit teritoriul României înainte de a fi declarată sentința de 6 ani cu executare în dosarul ”Gala Bute”. Astfel, așa cum precizează și Poliția de Frontieră, ea a plecat din țară ca un om liber.  

”Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele: persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07 aprilie 2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, se arată într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu.

Amintim că un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul ”Gala Bute”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de 6 ani de închisoare. Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi şi este definitivă, astfel încât Elena Udrea va merge la închisoare. A existat şi o opinie separată în complet, în sensul admiterii contestaţiilor depuse de inculpaţi şi DNA.

Avocatul Toni Neacșu explică, într-o postare pe Facebook, că Elena Udrea a fost condamnată de o instanță asupra căreia s-a decis deja că este nelegat constituită. Acest lucru i-ar putea aduce libertatea Elenei Udrea mai devreme decât s-ar fi așteptat oricine: în 18 mai 2022, când are loc procesul în urma recursului în casație. De asemenea, consideră avocatul Toni Neacșu, și la CEDO ar avea șanse. 

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel