Elena Udrea: Privatizările eșuate ar trebui renaționalizate

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, a declarat joi seara, pentru Realitatea, că susține renaționalizarea companiilor care au fost privatizate fraudulos în dauna statului român.

 

”Aproape că nu există județe în care să nu avem astfel de situații, în care s-a privatizat pe nimic, cel puțin, Moldova, așa a fost depopulată, pentru ca s-a închis industria, oamenii au fost dați afară (...) Trebuie puțin patriotism. Cred că trebuie să fim patrioți, să vedem interesul țării noastre. Faptul că milioane de români își caută de muncă, în afară, ne doare și cred că îi afectează și pe europeni. Pe de altă parte, nu cred că europenii ar fi de acord ca acei oameni care au încălcat legea, și au privatizat pe doi lei și au abandonat întreprinderea, să nu fie sancționați. Interesul țării noastre e mai important (...) România a avut o tradiție foarte bogată. Atrag atenția că am avut o industrie puternică, în România, care a fost distrusă de Guvernul PSD. Fabricile au fost privatizate, în perioada FSN, FDSR și PSD și au ajuns niste ruine. În industrie am putea genera foarte multe locuri de muncă, inclusiv în industria alimentară. Ne-ar trebui fabricile de conserve, care erau odată, astfel încât, din fructe să faci compot, dulceață, ce se face din fructele care se pot comercializa, în stare naturală sau sub formă de conserve. La fel și cu legumele. Gândiți-vă la fabricile de conserve de legume, care nu mai sunt astăzi. Lipsa de interes pentru dezvoltarea agriculturii și susținerea industriei alimentare, care s-ar lega de dezvoltarea agriculturii, arată cât de lipsit de viziune este acest Guivern (...) Și cred că ar trebui ca statul român să fie extrem de curajos să analizeze toate aceste privatizări, făcute cu rea-credință și nationalizate. Categoric, trebuie naționalizate toate acele întreprinderi care au fost privatizate, iar cei care au privatizat, nu și-au ținut angajamentele și investițiile”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată cum va opera această procedură de renaționalizare, candidatul PMP la Președinție a răspuns:

”Voi da o lege, în Parlament, pentru ca totul trebuie să fie legal. Trebuie înființarea aceastei comisii care să analizeze fiecare privatizare în parte. Eu îmi amintesc o situație: stațiunea Băile Herculane. A fost privatizată toată stațiunea în vremea PSD, către un șmecher, Armaș, care a distrus pur și simplu stațiunea și nu aveam nicio pârghie să intervenim, pentru că era proprietar. Am zis bun, pe omul acesta trebuie să îl expropriem, doar că trebuia să îi dăm ceva înapoi. De aceea soluția este naționalizarea și nu exproprierea (...) Eu am cerut contractul respectiv și am constatat că cei din ministerul, care gestiona domeniul Băile Felix, au recunoscut că Iosif Armaș și-a îndeplinit obligațiile postprivatizare, când, în realitate, era clar că nu s-a întâmplat acest lucru. Soluția ar fi nationalizarea, trecerea în proprietatea statului, cu răspuderea, eventual - dacă ar avea, cei care au distrus aceste fabrici, tupeul să pretindă să revendice să fie despăgubiți- penală, pentru ceea ce au făcut cu fabricile privatizate. Cred că, în această lege, dacă s-ar prevede și răspunderea penală, pentru cei care au participat cu bună știință la distrugerea infrastructurii românești, ar fi mult mai puțini care ar avea tupeul să protesteze, în măsura în care, desigur, ar fi vinovați”, a explicat liderul PMP, Elena Udrea.

Elena Udrea a mai discutat și despre situația „oamenilor care au plecat pentru a-și găsi locuri de muncă rezonabile”.

„Ne confruntăm cu discriminarea capitalului autohton față de cel străin”, susține aceasta.

„Îi aud pe oameni că se simt discriminați în țara lor”, motivul fiind acela că unele persoane preferă investitorii straini, nu pe cei români.

Avem ce să facem cu această țară

Din punctul de vedere al Elenei Udrea, „Îți trebuie un guvern cu viziune economică, cu oameni muncitori”, deoarece, „dacă reușești să faci ceva în patru ani, poți fi mulțumit că ți-ai sacrificat patru ani din viață oferind ceva”.

„Comparativ cu ce se întâmplă astăzi, guvernul Ponta, cu șomaj în creștere, cu taxe și impozite, cu fonduri europene ratate, arată o guvernare proastă, ratată, oameni care nu iubesc țara asta. Dă-te, dom`le, la o parte, și lasă-i pe alții să guverneze!”, a spus Udrea.

Elena Udrea consideră că „viitorul președinte trebuie să fie puternic, implicat, devotat, patriot”, dar crede și că „dacă am lăsa mai multe femei să conducă, am avea schimbări în bine. Ne trebuie o precocupare mai mare pentru ce se intampla in tara asta.

Despre servicii secrete

„Este clar că în mandatul președintelui au devenit foarte puternice, independente, conducându-se după legile care le guvernează”, punctând faptul că „ar fi foarte grav să ne întoarcem în anii 2000 când partidul stat conducea tot”.

Întrebată care va fi relația ei cu serviciile secrete, Elena Udrea a spus că „voi avea o relație bazată pe respectarea legii, ca cea construită de Băsescu, să nu recruteze acoperiți în presă, să funcționeze în intersul țării, statului, cetățenilor României, respectând independența lor și neamestecând politicul”.

Convinsă că va câștiga

„În mod categoric, sunt un candidat mai bun decât cei doi. Ce am făcut eu pentru țară, față de ce au făcut ei. Ei sunt în fața mea pentru că au partide mai puternice în spatele lor. Față în față, eu îi înving din toate punctele de vedere.

Atacată că este unionistă

Elena Udrea a fost recent atacată de Marian Lupu, om politic de peste Prut, că ar fi unionistă, deși Victor Ponta susține la rândul său că este unionist.

„Domnul Victor Ponta i-a descoperit acum pe românii din Republica Moldova”, menționând că ar putea fi președintele României Mari „dacă românii și de o parte, și de cealaltă parte a Prutului își vor dori, se va întâmpla”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel