Șeful de post din Vișeu de Jos, ucis. Moment de reculegere în întreaga țară

[] []

08 ian 2017 / 12:22
Salveaza PDF Comentarii

Toți polițiștii din țară vor păstra duminică un moment de reculegere în memoria colegului lor, Nistor Gheorghe, şeful de post din Vișeu de Jos care a fost asasinat în sediul poliției cu sânge rece.

Agentul şef principal Nistor Gheorghe, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit decedat în biroul său în data de 4 ianuarie. Era căsătorit şi avea doi copii, iar în câteva luni, urma să se pensioneze.

Astăzi are loc înhumarea polițistului, iar la ora 14:00,  timp de un minut, în semn de respect și solidaritate, toţi poliţiştii din ţară vor înceta orice activitate şi vor păstra un moment de reculegere în memoria subinspectorului de poliţie post-mortem Nistor Gheorghe. 

Între timp, doi fraţi au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș în cazul şefului de post din Viseul de Jos, care a fost asasinat în sediul poliției.

Procurorii au formulat către Tribunalul Maramureș propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, urmând ca judecătorul de drepturi și libertăți să se pronunțe în vederea arestării celor doi suspecți.

Citește și: Emil Boc, răspundere pentru crima executată de mafia lemnului în Vișeu de Jos


Cu puțin timp în urmă, inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, a transmis un mesaj trist pe pagina de socializare a instituției. 

”Am primit cu profundă durere vestea dispariţiei prematură a colegului nostru, subinspector de poliție post-mortem NISTOR GHEORGHE, care a slujit cu fervoare legea şi comunitatea, timp de 21 de ani.

În aceste momente grele pentru familia dumeavoastră, conducerea Poliţiei Române, eu personal, toţi poliţiştii români, ne exprimăm profunda compasiune și vă suntem alături.

Pentru noi, colegi şi prieteni, poliţistul NISTOR GHEORGHE va fi, de mâine, un loc gol la birou şi în suflete. El s-a alăturat celorlalți polițiști-eroi care au plecat prea devreme dintre noi, care au considerat că a fi polițist implică sacrificii și riscuri, pe care au ales să le înfrunte pentru siguranța comunității.

Colegul nostru a fost apreciat de comunitatea în mijlocul căreia își desfășura activitatea, ca un bun profesionist, un polițist experimentat şi un practician desăvârşit, cu multă iniţiativă şi simţ al datoriei în slujba legii.

Prin profesionalismul de care a dat dovadă în exercitarea atribuţiilor cu care a fost învestit de lege, colegul nostru a onorat şi înnobilat Jurământul de Poliţist.
Acum, când îl conducem pe ultimul drum, cu toţi ne aplecăm fruntea cu pioşenie în amintirea celui care a fost NISTOR GHEORGHE şi rostim cu smerenie,
Dumnezeu să-l odihnească !"

[citeste si]

De asemenea, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) anunță că la funeraliile șefului de post din Vișeu de Jos, va fi prezentă o delegație condusă de Lucian Petruț, președintele SNPPC din IPJ Maramureș.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27