Șeful Comisiei SIE: ”Imigranții nu vor veni în România”

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SIE, Mihăiță Calimente, a făcut mai multe declarații marți, după audierea în Parlament a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informații Externe.

Mihăiță Calimente consideră că lipsa României din spațiul Schengen îi determină pe imigranți să evite să vină spre țara noastră, cel puțin momentan. În opinia sa, fluxul migrator va rămâne destul de ridicat în această perioadă.

"Ritmul migrației nu a scăzut și nici nu se întrevede, fiind chiar condiții de iarnă, ca fluxul să scadă, pentru că se gândesc că la un moment dat Germania va spune stop și va închide granițele și atunci și cei care sunt pe drum vor să ajungă acolo și fluxul migrator, chiar dacă vremea se strică, va rămâne destul de ridicat", a afirmat Mihăiță Calimente, la Parlament.

[citeste si]

Întrebat ce se întâmplă cu refugiații care ar fi trebuit să vină în România în luna noiembrie, el a spus că, din punctul său de vedere, aceștia nici nu vor veni prea curând, pentru că "nu pot fi aduși cu forța". 

"S-a încercat identificarea lor în Italia, dar nu s-a reușit, pentru că acolo sunt liberi, nu sunt lagăre sau niște centre unde nu pot circula. După părerea mea, dar asta este o părere personală, nici nu vor veni prea curând, pentru că ei nu pot fi aduși cu forța. În mod sigur a pleca din țări cum sunt Italia și Grecia, care sunt în Spațiul Schengen, și a venit într-o țară care nu e în Spațiul Schengen - sunt oameni informați, sunt oameni care știu despre ce este vorba și probabil că nu doresc să vină în România", a mai spus Calimente, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel