Eforturile lui Schroeder de mediere între Kiev şi Moscova, un EŞEC. Ambasadorul Ucrainei la Berlin, tranşant

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrii Menik, cataloghează eforturile lui Gerhard Schroeder, fostul cancelar german, de mediere între Kiev şi Moscova drept un eşec. 

"Chestiunea este închisă definitiv pentru noi", a spus Andrii Menik pentru agenţia de presă germană. "Pentru Ucraina, continuarea negocierilor cu Schroeder nu mai are sens. Este, desigur, trist să observi că toată treaba a luat-o pe o cale greşită", a adăugat Melnik.

Schroeder s-a deplasat miercurea trecută de la Istanbul la Moscova, unde, potrivit unor surse ale dpa, a discutat cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie Agerpres.

Schroeder a mediat din proprie iniţiativă


Andrii Melnik a reiterat că eforturile de mediere au fost întreprinse de Schroeder din propria lui iniţiativă şi nu la cererea Ucrainei.

"Existau încă unele speranţe pentru rezultate, pe de altă parte nimeni din Ucraina nu ar fi fost dispus să-l asculte" (pe Schroeder), a spus Melnik.

Potrivit lui Melnik, duminică după-amiaza, partea ucraineană a fost informată personal de către Schroeder în legătură cu statutul negocierilor la Moscova. "Însă rezultatele erau complet inutile. Nu a fost anunţat nimic nou faţă de ceea ce ştiam deja din propriile noastre negocieri cu partea rusă", a subliniat ambasadorul Ucrainei.

"Este o ruşine că această şansă a fost irosită", a mai spus Melnik, calificând situaţia drept "o tragedie".

Andrii Menik a mai făcut anterior comentarii similare pentru cotidianul the Bild. 

Gerhard Schroeder, fostul cancelar al Germaniei, plătit regeşte de companiile ruseşti

Potrivit "Vermogen Magazin", averea lui Schroeder este estimată la aproximativ 20 de milioane de euro, la care se adaugă pensia ca fost cancelar, de aproximativ 8000 de euro pe lună, dar şi remuneraţiile ca fost membru al Parlamentului Saxoniei inferioare şi al Bundestagului. Schroeder, însă, câştigă mult mai mult din activităţile sale economice.

"Sprijinul meu pentru conducta din marea Baltică a fost legat exclusiv de interesele ţării noastre şi ale Europei", s-a apărat Schroeder în biografia sa, publicată în 2006, după suspiciuni de corupţie. În 2005, fostul cancelar prelua conducerea Nord Stream AG.

Conform Redaktionsnetzwerk Deutschland, salariul său pentru funcţia de conducere din Nord Stream AG este de aproximativ 250.000 de euro pe an. În ceea ce priveşte remuneraţia ca şef al comisiei de supervizare de la Rosneft, salariul ar fi de 600.000 de euro pe an, potrivit Der Spiegel. 

Peste toate aceste sume, membrii biroului său erau remuneraţi cu bani de la guvernul german. Conform legii din Germania, un fost cancelar are dreptul la un birou cu câţiva angajaţi, iar în 2021 trezoreria Germaniei a vărsat 407.000 euro în fondul de cheltuieli al acestui birou. Actualmente, 4 dintre angajaţii săi au demisionat, ca urmare a scandalului privind legăturile lui Schroeder cu Rusia. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel