Adrian Ursu, despre șefia DNA: Se țin departe de acest scaun

Adrian Ursu
Adrian Ursu

Jurnalistul Adrian Ursu consideră că anunțul făcut astăzi de Tudorel Toader, referitor la ce ar trebui să facă cel care va conduce DNA-ul, a fost unul ferm.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a expus principalele aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere cei care candidează pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție. Cât despre faptul că până în acest moment nu s-a înscris nimieni, jurnalistul Adrian Ursu consideră că ar exista temeri.

"Mi se pare foarte important"

"În momentul de față, ceea ce spune ministrul Tudorel Toader mi se pare foarte important și anume că acestă instituție trebuie să redevină o structură care să intre sub autoritatea ierarhică, așa cum este firesc, a procurorului general și sub coordonarea ministrului Justiției și mai ales să înceteze să mai fie o instituție nedemocratică. Aș mai aduga o explicație celor trei pe care le-a dat ministrul Justiției pentru faptul că până astăzi nu este nicio candidatură depusă, există un zvon cum că ar urma doamna Elena Grecu să își depună astăzi dosarul de intenție, și anume că procurorii din DNA știu cum a funcționat această instituție ani de zile și se gândesc că pe poziția de șef al instituției nu poți fi altfel decât abuziv. Și atunci porbabil că cei care sunt de bună-credință se țin departe de acest scaun pe care l-a ocupat prea de curând Laura Codruța Kovesi" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel