Erdogan: "A fost un dar de la Dumnezeu"

Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă dimineața, pe Aeroportul Ataturk din Istambul că el rămâne cu poporul său şi nu se duce nicăieri, iar cei vinovați vor plăti.

Erdogan a adăugat că milioane de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva tentativei de lovitură de stat, pe care a descris-o drept opera adepților clericului musulman din Statele Unite Fethullah Gulen, pe care el îl acuză de mult timp că încearcă să se folosească de adepții săi din sistemul judiciar și armată pentru a răsturna guvernul turc.

Tentativa de lovitură de stat este un act de trădare şi un motiv pentru "a curăţa" forţele armate, a mai spus preşedintele turc Tayyip Erdogan:

"Această întâmplare este un dar de la Dumnezeu pentru că ne dă posibilitatea să curățăm armata de astfel de elemente", a spus Erdogan înconjurat de adepții săi adunați în număr foarte mare la aeroport.

Erdogan  a mai spus că hotelul unde se afla pe coasta turcă a fost bombardat după plecarea sa.

La rândul său, prim-ministrul turc Binali Yildirim, a declarat că situaţia din Ankara este în mare măsură sub control şi că 120 de persoane au fost arestate. (Agerpres)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel