Ședința comună de guvern România-Moldova, primul efect

În contextul ședinței comune de Guvern România – Republica Moldova, care va avea loc marți, interdicția cetățeanului român George Simion a fost ridicată.

Curtea de Apel din Chișinău a considerat că nu există motive pentru ca liderul unionist George Simion să fie declarat persona-non grata. În sprijinul președintelui Acțiunii 2012, două sute de intelectuali au înaintat autorităților Republicii Moldova scrisori deschise prin care și-au exprimat dezaprobarea față de măsura interdicției și au solicitat anularea măsurii abuzive.

,,În aceste cinci luni mi s-a încălcat un drept fundamental, cel de liberă circulație. Nu am putut merge de acasă – acasă. Se dovedește și prin decizia instanței că nu am făcut nimic, iar pe viitor am așteptarea ca România să sancționeze mult mai repede astfel de abuzuri. Mulțumesc tinerilor din Piața Marii Adunări Naționale care au avut, printre revendicări, și cea a înlăturării interdicției mele", a declarat George Simion.

[citeste si]

Un marș de susținere a Unirii va fi organizat de protestatarii din Chișinău sâmbătă, ora 17:00, în direcția televiziunii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel