Ed Sheeran ia atitudine pe tema finanţării publice a artelor

[] []

29 mai 2019 / 16:03
Salveaza PDF Comentarii

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a avertizat că ''talentele autohtone'' ar putea dispărea din industria muzicală britanică în lipsa finanţărilor publice, informează miercuri Press Association.

Muzicianul a spus că mulţi muzicieni aspiranţi, artişti şi actori au nevoie de subvenţii pentru a-şi descoperi talentele. Afirmaţiile cântăreţului în vârstă de 28 de ani au fost făcute în contextul discuţiilor referitoare la marginalizarea artelor, inclusiv a educaţiei din domeniul muzical, pe fondul restricţiilor de finanţare din şcolile britanice. 'Fără finanţarea artelor, teatrului şi muzicii pentru tineri, nu vor mai exista deloc talente autohtone', a spus Sheeran.

'Fără programe finanţate şi oportunităţi, un număr semnificativ de tineri talentaţi nu vor avea şansa să descopere de ce sunt capabili sau să-şi descopere abilităţile', a mai precizat artistul. 'Industria muzicală din Anglia este una dintre cele mai puternice din lume şi unul dintre cel mai avantajoase şi lucrative domenii de export'. ''Nu are nicio logică să nu sprijini acest domeniu'', a mai afirmat cântăreţul.

Comentariile artistului britanic figurează într-un raport redactat de Creative Industries Federation şi Arts Council England. Potrivit lui Alan Bishop, director executiv al Creative Industries Federation, succesul comercial al designerilor vestimentari britanici, al vedetelor muzicale şi regizorilor de film a fost ''legat ombilical de pepiniera de talente din artele care beneficiază de finanţări publice''.

Raportul precizează că, fără investiţii publice în domeniul artelor şi culturii, succesul economic al industriilor creative din Marea Britanie - considerat sectorul cu cea mai mare creştere din Regatul Unit - nu ar fi posibil. Potrivit documentului, artele şi cultura contribuie cu peste 10,8 miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii.  Phoebe Waller-Bridge, creatoarea serialelor ''Fleabag'' şi ''Killing Eve'', a lucrat cu mai multe organizaţii şi spaţii subvenţionate înainte de lansarea acestor producţii de succes, se mai precizează în raport. În domeniul filmului, Idris Elba, Olivia Colman şi Daniel Kaluuya au beneficiat de programe şi cursuri subvenţionate pentru a se perfecţiona profesional.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29