Echo ANULAT. Gala premiilor muzicale germane, contramandată

Industria muzicală germană a anulat ediția din acest an a renumitei gale a premiilor Echo, în urma deciziei juriului de a premia un duet rap care câtă versuri considerate antisemite.

„Evenimentele din jurul gale Echo din acest an, pentru care consiliul de administrație și-a cerut scuze, nu pot fi reparate, dar ne putem asigura că asemenea greșeală nu se va mai repeta în viitor. Brandul Echo a fost atât de grav atins, încât este nevoie de un început complet nou”, se arată într-un comunicat de presă al asociației de breaslă a industriei muzicale din Germania (BVMI).

Referințe la Auschwitz

Gala Echo 2018 a scandalizat după ce la începutul acestei luni a anunțat că duetul german de rapperi Kollegah și Farid Bang a primit premiul la secțiunea hip-hop/urban, pentru un album care conține versuri în care ei afirmă că mușchii lor sunt “mai bine defininiți decât ai prizonierilor de la Auschwitz”.

Premiul, al cărui criteriu de bază era volumul de vânzări, a fost acordat duetului amintit, după ce albumul intitulat “Young, Brutal and Handsome 3” s-a vândut în mai mult de 200.000 de exemplare.

Scandal la nivel național

Politicienii, presa și liderii de business au condamnat decizia de a recompensa acest album, în timp ce alți artiști premiați au returnat trofeele în semn de protest. Cei doi rapperi înșiși și-au făcut mea culpa, iar casa de înregistrări cu care au contract a donat 100.000 de euro unei campanii de combatere a antisemitismului.

Germania este cea de-a treia cea mai mare piață muzicală din lume.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel