După grâul românesc, Egiptul vrea şi respingerea grâului din Franţa

grau
grau

Egiptul analizează o posibilă respingere a unei cantităţi de 59.000 de tone de grâu din Franţa, pe motiv că prezintă seminţe de mac, aceasta fiind a doua livrare de grâu către Egipt care este pusă sub semnul întrebării, transmite Reuters.

Luna trecută, inspectorii de la Autoritatea pentru carantină au oprit o navă care transporta 63.000 de tone de grâu din România în portul Safaga pentru conţinut de seminţe de mac. Potrivit surselor, grâul provine de la firma Cerealcom Dolj. Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, a provocat confuzie pe pieţele internaţionale de cereale în 2015 când a respins o livrare de grâu pe motiv că are un conţinut prea mare de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale - n. r.).

Confuzia de atunci i-a determinat pe traderi să boicoteze licitaţiile organizate de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean. Ministerul Agriculturii din Egipt a anunţat duminică că Autoritatea pentru carantină examinează conţinutul de mac pentru o livrare de grâu din Franţa.

"Dacă se va dovedi că există seminţe de mac va fi luată decizia de respingere a livrării, iar cazul va fi deferit procurorului general", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Agriculturii din Egipt, Hamid Abdel Dayim.

Faptul că, în mai puţin de o lună, au apărut două cazuri în care o livrare de grâu ar putea fi respinsă de autorităţile egiptene, a provocat îngrijorare în rândul traderilor potrivit cărora seminţele de macul au devenit noul cornul secarei, în urma încercărilor Autorităţii pentru carantină din Egipt de a-şi înăspri controlul asupra importurilor, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel