Dulapurile cu haine au miros de mucegai? O plantă aromatică din bucătărie te salvează de problemă

Dulapurile de haine au miros de mucegai.  O plantă aromatică din bucătărie te salvează. Sursa - Pexels
Dulapurile de haine au miros de mucegai. O plantă aromatică din bucătărie te salvează. Sursa - Pexels

O problemă, cu care se confruntă mai multe persoane, este mirosul de mucegai din dulapuri și sertare. Această problemă, pe termen lung, poate deveni obositoare și enervantă.  

Pentru a rezolva această situație, ar trebui să încercăm să folosim câteva remedii ale bunicii, care sunt surprinzător de utile.

Există sute de metode cu care putem scăpa de acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală, pe care îl simțim când deschidem dulapurile sau sertarele. Și unele remedii ale bunicii ne-ar putea face sarcina mai ușoară și mai rapidă.

Prepară, în casă, o soluție de curățat geamurile: ai nevoie de amidon, apă și oțet. Secretul gospodinelor a fost dezvăluit

Să scăpăm rapid de acel miros groaznic de mucegai din dulapuri și sertare ne poate ajuta un ingredient pe care îl folosim întotdeauna în bucătărie.

Vorbim despre  rozmarin, o plantă aromatică  care ne va ușura sarcina. Mai întâi, trebuie să golim complet dulapurile și sertarele.

Scoatem toate hainele, pantofii, lenjeria. Acum, trebuie să spălăm bine toate obiectele vestimentare cu detergenți speciali. 

Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă

Ștergem bine rafurile și pereții interiori ai dulapului cu o cârpă, înmuiată în apă cu oțet. După ce se usucă, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așezăm câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele.

Mirosul puternic și proaspăt, eliberat de această plantă aromatică, ar putea rezolva cu adevărat problema. Deci haideți să scăpăm rapid de acel miros groaznic de mucegai cu acest remediu natural.

Detergent universal, cu care poți spăla vasele, chiuveta și cada: îl poți face acasă din trei ingrediente

Iată ce substanțe ne scapă de mirosurile neplăcute ale hainelor

Bicarbonat de sodiu și oțet


Bicarbonatul de sodiu, combinat cu oțet alb, ne ajută să scăpăm de mirosul neplăcut al hainelor, dar și de diverse impurități. 

Aveți nevoie de 1/4 cană de bicarbonat de sodiu (40g), 1 cană de oțet alb (250 ml). Luați un recipient adânc și amestecați în el oțetul și bicarbonatul de sodiu. Aplicați amestecul rezultat pe haine și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute. Alternativ, îl puteți adăuga într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și puteți rula un ciclu normal de spălare. Clătiți hainele în mod normal  într-un spațiu bine ventilat.

Scapă de petele de rugină de pe umbrelă cu amoniac. Umbrela va fi ca nouă și te va apăra de ploaie

Pachete de orez  - Dacă aveți mucegai în dulapuri, pungile de orez sunt perfecte. Orezul absoarbe umezeala și împiedică ciuperca să se răspândească.

Luați 5 linguri de orez (100 g), 6 picături de ulei esențial de levănțică, săculeți din pânză. Întindeți orezul în pungi și adăugați uleiul esențial de lavandă. Așezați pungile în colțurile dulapului sau agățați-le lângă haine. Înlocuiți-le periodic pentru a menține camera fără mucegai, mucegai și mirosuri neplăcute.

Amestecă ulei de măsline cu bicarbonat și apă: pulverizează soluția pe frunzele plantelor și bucură-te de rezultat

Suc de lămâie și sare de mare - Dacă detergentul tău de rufe nu-și face treaba și lasă un miros urât pe hainele tale preferate, atunci completează-l cu un amestec de suc de lămâie și sare de mare. Acestea vor ajuta la îndepărtarea murdăriei dificile și, în același timp, vor neutraliza mirosul neplăcut de mucegai și transpirație care se întipărește în hainele dvs.

Luați sucul de la 2 lămâi, 3 linguri de sare de mare (30 g), 5 pahare de apă (1250 ml). Stoarceți sucul de la lămâi și amestecați-l cu sarea de mare și apa în același recipient. Înmuiați hainele timp de 20 de minute în amestecul rezultat și apoi clătiți-le în mod normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel