Drumul Maşloc-Remetea Mică-Charlottenburg, dat în folosinţă

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean care face legătura cu satul Charlottenburg, proiect de aproape 4,9 milioane de lei, au fost finalizate, această conexiune rutieră, de 7 km, fiind dată în folosinţă de Consiliul Judeţean Timiş.

În cadrul proiectului de reabilitare a drumului au fost realizate 28 de racorduri cu drumurile laterale, au fost reprofilate şanţurile existente şi au fost amenajate altele noi, destinate scurgerii apelor meteorice de pe partea carosabilă.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean 691A Maşloc - Remetea Mică - Charlottenburg este de aproape 4,9 milioane de lei cu TVA, fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Timiş. Satul Charlottenburg, cunoscut ca "satul rotund", este depopulat după exodul din ultimele trei decenii ale şvabilor în Germania, doar câteva familii mai având aici locuinţe, în care revin vara.

În apropiere se află parcul de vânătoare de la Charlottenburg, care a aparţinut Coroanei Imperiale Austro-Ungare şi care are pe domeniu o sută de mufloni, animale care sunt pe cale de dispariţie în restul Europei.

"Am reuşit să finalizăm o nouă investiţie şi să le oferim cetăţenilor condiţii optime de deplasare. Nu este doar o investiţie locală, ci una de interes regional, deoarece drumul face legătura cu o zonă turistică cu potenţial major - satul rotund de la Charlottenburg, unde, mai ales vara, mulţi turişti folosesc această rută", a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra.

El a punctat că strategia CJ Timiş privind drumurile judeţene este coordonată şi cu proiectele turistice, pentru a face mai facil accesul la diferite obiective, recent fiind recepţionat un alt drum dintr-o zonă turistică, Făget - Drăgăneşti - Lacul Surduc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel