EXCLUSIV  Dr Teodor Buliga: Semnalul de alarmă care ar trebui să te trimită REPEDE la un chirurg! VIDEO

Dr Teodor Buliga, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică în cadrul Spitalului Clinic Sanador din Capitală, a vorbit despre semnalul de alarmă „care ar trebui să te trimită repede la un chirurg”.

„Adultul poate să simtă dureri, poate chiar la debutul herniei... În momentul în care s-a produs ruptura și conținutul intestinal începe să iasă spre piele, pentru că, de fapt, aceasta este definiția herniei. Hernie nu înseamnă că e mușchiul mai larg sau mai îndepărtat.  

(...) Dacă hernia este avansată, înainte însă să fie remarcată, mai ales la persoanele supraponderale, pacientul poate să nu simtă nimic. De multe ori, oamenii se duc la medic pentru altă patologie, medicul în mod corect face un examen clinic extensiv și descoperă că, pe lângă problema pentru care au venit, au și hernii de care habar nu aveau. E clar pentru noi că sunt acolo cine știe de câți ani”, a spus medicul Teodor Buliga în cadrul interviului acordat DC News și DC Medical.

Sanador

„Pe de altă parte, în momentul în care o hernie de care știi, veche, începe să te doară, lucrurile nu sunt chiar ok. Pentru că presupune fie în interior a ieșit intestin, fie că el e prins oarecum ca într-o foarfecă între cele două falii musculare, între pereții herniei să spunem. De regulă, o hernie care nu te doare o lungă durată de timp și după începe să devină dureroasă, este un semn de alarmă care ar trebui să te trimită repede la un chirurg!”, a subliniat Teodor Buliga.

În cadrul interviului de mai jos, veți afla, printre altele, ce patologii pot fi rezolvate prin chirurgia robotică, când e ea mai bună decât chirurgia clasică sau cea laparoscopică, ce afecțiuni ale peretelui abdominal se rezolvă exemplar prin această metodă chirurgicală, dar mai ales care sunt beneficiile pentru pacienți.

Dr Teodor Buliga: Chirurgia robotică și afecțiunile în care este recomandată. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel