Donald Trump, primele ordine executive: Conducte, autostrăzi și încurajarea producției interne

Vladimir Neagu / 25 ian 2017 / 09:59 Salveaza PDF Comentarii

Donald Trumo a semnat, marți, ordinele executive pentru a fi construite conductele de petrol Keystone XL și Dakota Acces. 

Astfel, se va extinde infrastructura energetică. Barack Obama blocase executarea acestor conducte, din cauza schimbărilor climatice. El a precizat că vor renegocia unii termeni. Donald Trump a adăugat că doar construirea Keystone XL va presupune 28.000 de locuri de muncă. 

Președintele SUA a mai semnat alte ordine executive legate de construcția de conducte, precum accelerarea procesului de revizuire a autorizației de mediu în vederea aprobării proiectelor de infrastructură, pentru a construi mai repede poduri, drumuri, pentru a nu aștepta 15 ani după documentația de mediu. 

Un alt ordin executiv prevede maximizarea folosirii oțelului din Statele Unite. Donald Trump a mai semnat o ordonanță pentru a simplifica procesul de autorizare și de reglementare a producătorilor interni, despre care spune că ”incredibil de greoi și lung”. Președintele american a precizat că uneori procesul durează chiar și ani și nu vrea ca acest lucru să se mai întâmple, dacă producării nu primesc autorizație, atunci nu primesc, dar dacă răspunsul este da, atunci ei se pot apuca să producă. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23