Donald Trump. Investirea președintelui ales al SUA, nesigură

Investirea lui Donald Trump în Biroul Oval se pare că este, pe zi ce trece, tot mai nesigură.

Un profesor de la Harvard şi, pentru scurt timp, la rândul lui, candidat la învestirea democrată pentru alegerile prezidenţiale, susţine că ar exista 30 de electori republicani care se gândesc să nu voteze cu Donald Trump în Colegiul Electoral. Dacă alţi 7 electori se vor decide să nu asculte de votul public şi să nu îl voteze pentru preşedintele ales, atunci drumul acestuia către Casa Albă se complică semnificativ, relatează Digi 24.

Decizia privind numele noului preşedinte al Statelor Unite ar putea cădea în sarcina Congresului, care poate alege dintre cei trei cei mai bine clasaţi candidaţi în alegerile prezidenţiale.

[citeste si]

Membrii Colegiului Electoral se reunesc pe 19 decembrie pentru a vota. Donald Trump are nevoie de voturile a cel puţin 270 din totalul de 538 de electori pentru a-și asigura președinția.

„În urmă cu o săptămână, un singur elector republican a ieşit public şi a spus că nu va vota pentru Donald Trump. Credem, analizând cele trei grupuri despre care ştiu eu şi care îi sfătuiesc şi îi sprijină pe electorii republicani, că acum există cel puţin 20. Ceva îmi spune că numărul este chiar mai mare, undeva spre 30. Dar, sunt încrezător, că sunt cel puţin 20", spune Larry Lessig, profesor la Harvard, citat de independent.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel