Donald Trump critică dur o iniţiativă privind blocarea exporturilor de motoare de avioane în China

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Donald Trump a criticat dur, marţi seară, propunerile care ar putea bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de companii americane, informează site-ul agenţiei Reuters.

Donald Trump a argumentat că raţiunile de siguranţă naţională nu trebuie să devină "pretexte" pentru a împiedica ţări străine să achiziţioneze produse americane.

"Statele Unite nu pot şi nu vor deveni un loc atât de dificil pentru ţările străine care vor să cumpere produsele noastre; nu va funcţiuona nici măcar argumentul utilizat mereu că firmele noastre vor fi forţate să se retragă pentru a rămâne competitive. Sper exemplu, eu vreau să fie posibil în continuare să fie cumpărate de către China motoarele noastre de avioane, cele mai bune din lume", a declarat Donald Trump prin Twitter.

La ce face trimitere preşedintele SUA

"Pe biroul meu au ajuns lucruri care nu au nicio legătură cu securitatea naţională (...)", a adăugat liderul SUA. Donald Trump pare să se refere la relatări potrivit cărora Administraţia de la Washington analizează posibilitatea de a bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de firma General Electric.

Statele Unite şi China, cele mai mari economii ale lumii, au o relaţie complicată şi competitivă. Donald Trump a semnat cu Beijingul prima etapă a unui acord comercial, după o serie de sancţiuni bilaterale introduse pe fondul disensiunilor, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel