Dîncu, discuție cu Shhaideh

Vasile Dîncu a discutat, joi, cu Sevil Shhaideh, la predarea mandatului de ministru al Dezvoltării Regionale. 

"A fost o predare de ştafetă de lucru, adică nu am făcut din asta un ritual, ci mai degrabă am făcut o predare de proiecte, o discuţie despre viitor, despre ce trebuie făcut, o discuţie tehnică", a spus Vasile Dîncu, potrivit Agerpres.

Ceremonia a durat o oră. 

"Am făcut o analiză a ceea ce am făcut în acest an, cu accent pe strategiile cele mai importante pe care le-am promovat noi - strategia (...) privind dezvoltarea funcţiei publice, strategia legată de formarea în domeniul funcţiei publice. Am vorbit despre realizările şi modul în care programul pentru capacitatea administrativă a demarat în acest an (...), pentru că acest program are incidenţă directă asupra formării din administraţie şi (...) am vorbit de proiectele legate de modernizarea administraţiei care sunt în acest moment în lucru (...) sau pe care le-am încheiat într-o primă fază, pe care doamna ministru Sevil Shhaideh, care a lucrat la toate aceste proiecte în tot acest an, le promovează mai departe cu siguranţă, pentru că sunt şi proiectele ei, ca şi ale noastre şi ale Guvernului. E vorba de codul administrativ, încheiat de noi, care este în dezbatere publică şi care va fi promovat cred foarte rapid", a adăugat Vasile Dîncu.

[citeste și]

El a precizat că a discutat cu Sevil Shhaideh şi despre strategia locuirii şi despre codul urbanismului.

”Eu am accentuat legat de o nouă dimensiune, pe care împreună cu Sevil Shhaideh şi cu ceilalţi am dezvoltat-o în acest an, prin aprobarea Strategiei de dezvoltare teritorială a României, care este un master plan al dezvoltării, unul dintre cele mai importante documente din ultimii ani şi care va seta pentru viitor regulile după care se dezvoltă România. (...) Şi sigur că am discutat şi despre descentralizare”, a punctat fostul vicepremier.

”Doamna ministru a stabilit şi sarcini directe pentru departamente, pentru analiza rapidă a ceea ce trebuie făcut de urgenţă. (...) Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu este un minister politic, (...) chiar dacă dezvoltă politici publice în toate sectoarele administraţiei şi de aceea aici a existat o mică fluctuaţie de personal, (...) sunt specialişti de zece ani care lucrează acolo, indiferent de miniştrii care au venit, de partidele care au condus”, a spus Vasile Dîncu.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy