Dieta potrivită pentru un CÂINE supraponderal

Dieta potrivită pentru un CÂINE supraponderal / Foto: Pixabay
Dieta potrivită pentru un CÂINE supraponderal / Foto: Pixabay

Află în articol care este dieta potrivită pentru un câine supraponderal.

Un studiu asupra câinilor supraponderali hrăniți conform unei diete cu conținut scăzut de calorii, bogată în proteine ​​și fibre, timp de 24 de săptămâni, a constatat că masa corporală a câinilor s-a schimbat de-a lungul timpului în moduri asemănătoare cu schimbările pozitive observate la oameni, pe diete similare scrie Science Daily.

Câinii au slăbit mai multe kilograme, fără a pierde prea multă masă musculară, iar trigliceridele lor serice, insulina și markerii inflamatori au scăzut cu toții odată cu pierderea în greutate. Toate aceste schimbări sunt benefice, a spus profesorul de științe de la Universitatea Illinois Urbana-Champaign Kelly Swanson, care a condus noua cercetare.

Studiile anterioare au arătat că supraponderabilitatea și obezitatea duc la o durată de viață mai scurtă și o calitate mai scăzută a vieții, atât la câini, cât și la oameni, a spus Swanson.

„Unele dintre problemele pe care le vedem la oamenii cu obezitate apar și la câinii de companie. Există stres suplimentar asupra articulațiilor, există o intoleranță la exerciții fizice și la căldură; există și intoleranță la glucoză, rezistență la insulină. Și dacă te uiți la cererile de asigurare pentru animale de companie, obezitatea este un factor important acolo.", a spus el.

Asemănări între metabolismul câinelui și cel al omului



Raportat în Journal of Animal Science, studiul este neobișnuit prin faptul că a măsurat și modificările microbiotei fecale a câinilor pe parcursul pierderii în greutate, a spus Swanson. Chiar dacă există asemănări între metabolismul câinelui și cel al omului și în procesele digestive, diferă prin speciile de microbi care locuiesc în intestin. Acești microbi îndeplinesc însă funcții similare. Ei metabolizează proteinele, carbohidrații și alte molecule care sunt derivate din alimente, dar scapă de digestie. În plus, ei descompun fibrele pentru a produce acizi grași cu lanț scurt, care sunt importanți în reglarea glucozei și a apetitului, reducând inflamația, întărind sistemul imunitar și furnizând energie celulelor din colon.

Unele dintre modificările microbiene observate la câini au fost dificil de interpretat, dar a fost observată o reducere a amoniacului fecal. Un lucru bun, deoarece concentrațiile mari de amoniac sunt toxice. Câinii care au slăbit au avut creșteri ale proporției de bacterii din genul Allobaculum.

Majoritatea studiilor asupra microbiotei intestinale se concentrează pe oameni, astfel încât noua cercetare oferă o perspectivă asupra asemănărilor și diferențelor dintre câini și oameni și modul în care aceștia răspund la diete și la pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel