Diaconu, după decizia PE în scandalul ANI: Vă dau o veste bună!

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Europarlamentarul român Mircea Diaconu spune că scrisoarea trimisă Parlamentului European de către Agenția Națională de Integritate a rămas fără efect și că legislativul european va avea săptămâna aceasta un răspuns oficial în acest caz.

"În urma scrisorii nu s-a întâmplat nimic vizibil, în sensul că la fiecare etapă eu m-am uitat, oare nu cumva scrisoarea are efect? Mi-au dat tot ce i se dă unui europarlamentar, scrie și pe birou Diaconu, am cartelă de vot, mă ia lumea în seamă, sunt pe liste, votez, semnez, exist", a declarat Diaconu, marți seară, la România Tv.

Diaconu spune că nu resimte decizia Parlamentului European drept o victorie.

"N-am simțit-o, nu vreau să creadă cineva că mă simt învingător. Nu, n-am învins nimic. Mi-am văzut de treabă, nu m-a împiedicat nimeni, asta este vestea bună pe care v-o dau acum. Nu m-a împiedicat nimeni, sunt în deplinătatea funcției și a prerogativelor", a spus eurodeputatul.

Scandalul Mircea Diaconu-ANI. Parlamentul European a decis

Mircea Diaconu susține că, din informațiile sale, a fost deja formulat un răspuns al PE pentru ANI, care nu a fost remis imediat pentru că "organele PE se aleg începând cu azi în câteva zile, și comisiile și tot".

"Răspunsul către ANI va pleca, probabil, în cursul săptămânii ăsteia, în sensul oficializării sale", a mai arătat Diaconu.

Parlamentul European a hotărât să nu ia în considerare solicitarea șefului ANI, Horia Georgescu, de a i se retrage mandatul de europarlamentar lui Mircea Diaconu, legislativul motivând că este valabilă doar poziția Biroului Electoral Central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel