DEZBATERE PE. Mircea Diaconu: În România nu e stat de drept

[] []

15 apr 2019 / 20:32
Salveaza PDF Comentarii
Mircea Diaconu
Descriere foto: Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a luat cuvântul la dezbaterea din 15 aprilie 2019 din Parlamentul European privind situaţia respectării principiilor statului de drept în România.

Parlamentul European dezbate din nou luni, 15 aprilie, situația statului de drept din România în ședința plenară care se va reuni la Strasbourg.

"Mi-e greu să înţeleg cum putem vorbi despre ceva care nu definit. Câtă vreme politica penală este competenţă naţională si diferentele între politicile penale ale statelor membre sunt uriaşe este imposibil să poţi face o evaluare. Din păcate, aici e doar zgomot, atât şi nimic mai mult. E competenţă românească, naţională, aştept şi eu de la sistemul de justiţie românesc şi de la Parlamentul României să îşi stabilească regulile după principii europene. Din păcate, în România nu e stat de drept, nu a apucat să fie, aşa că e mult de lucru acolo. Aştept de la următorul Parlament să definească statul de drept în formă şi în fapt.", a spus Mircea Diaconu.

Dezbaterea a fost introdusă pe agendă în urma şedinţei Conferinţei Preşedinţilor de săptămâna trecută la solicitarea grupului PPE din PE, care îşi motivează demersul prin campania dusă de statul român împotriva candidatului favorit al PE pentru funcţia de procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi, despre care menţionează într-un comunicat că este "inacceptabilă într-un stat membru UE".

În noiembrie anul trecut, Parlamentul European şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar, avertizând că ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei. Eurodeputaţii evaluează acum în plen evoluţia situaţiei din România în ultimele luni. Procedura dezbaterii este de Declaraţie a Comisiei Europene şi nu va fi urmată de adoptarea unei rezoluţii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27