Desfăşurarea unei nave de război în regiunea Golfului are ca obiectiv apărarea intereselor Marii Britanii

Marea Britanie trimite nava de război HMS Kent în Golf pentru a-şi proteja interesele şi a asigura libertatea de navigaţie după tensiunile cu Iranul, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Apărării (MoD), după ce a menţionat anterior că este vorba de o misiune de rutină, relatează Reuters.

Iranul a avertizat că va răspunde la ceea ce numeşte o acţiune de "piraterie" a Marii Britanii în legătură cu reţinerea unui petrolier iranian în Gibraltar. Petrolierul iranian Grace 1, suspectat că transporta petrol spre Siria, cu încălcarea sancţiunilor europene impuse Damascului, a fost interceptat pe 4 iulie de poliţia şi ofiţerii vamali din Gibraltar, asistaţi de un detaşament al marinei regale britanice, în largul acestui teritoriu britanic din extremitatea sudică a Spaniei. 

Marţi, Ministerul britanic al Apărării a afirmat că trimiterea navei de război este planificată pe termen lung, dar miercuri a indicat că unele detalii ale acestei operaţiuni au fost amestecate cu cele ale navei de sprijin RFA Wave Knight.

"Regretăm că informaţiile privind desfăşurarea plănuită a navei RFA Wave Knight au fost amestecate cu cele privind desfăşurarea HMS Kent în Golf, se arată într-un comunicat al MoD.

"Continuăm să ne concentrăm pe acţiunea de dezescaladare a tensiunilor în regiune şi vom acţiona în mod corespunzător pentru a proteja interesele Regatului Unit şi pentru a asigura libertatea de navigaţie în regiune, se arată în comunicat. "Desfăşurarea HMS Kent în Golf la sfârşitul acestui an, pentru a ne asigura că avem o navă pe mare, reflectă doar acest aspect, a menţionat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel