Dermatologul Iuliana Lupu, secretele unui ten perfect: "Ingredient inovator". Cum ne este afectată pielea de STRES

Dermatologul Iuliana Lupu, secretele unui ten perfect: "Ingredient inovator". Cum ne este afectată pielea de STRES / Foto: Pixabay
Dermatologul Iuliana Lupu, secretele unui ten perfect: "Ingredient inovator". Cum ne este afectată pielea de STRES / Foto: Pixabay

Dermatologul Iuliana Lupu a explicat cum ne afectează stresul pielea și ce ar trebui să facem pentru a avea un ten perfect.

Apărarea pielii scade în perioadele stresante, explică dermatologul Iuliana Lupu.  Asta pentru că secretăm cantități mari de cortizol (hormon de stres), sistemul imunitar suferă, iar odată cu el și tenul nostru. Stresul cronic provoacă inflamație cronică. Iuliana Lupu a explicat ce efect are cortizolul asupra pielii. 

”În cantităţi mari, duce la îngrăşarea sau uscarea excesivă a pielii, scade producția de acid hialuronic la nivelul pielii. Acidul hialuronic este o moleculă care hidratează pielea. Astfel, bariera cutanată a pielii este afectată. Stresul poate fi atât fizic, cât și psihic. Pe lângă stresul psihic, pielea poate fi stresată de diverși factori specifici pandemiei - mască, dezinfectanți, mănuși. Acestea, purtate mult timp, slăbesc bariera cutanată.”, a explicat Iuliana Lupu în emisiunea "Doctor de bine" de la Pro Tv.

“Cel mai bun exemplu de stres cronic este expunerea la radiații UV. Soarele este responsabil pentru majoritatea cancerelor de piele, dar și pentru îmbătrânirea pielii. Petele hiperpigmentare sunt induse de radiații UV, poluare și pot fi agravate atunci când acestea două sunt combinate. Expunerea la radiații UV, singură, este responsabilă pentru 80% din semnele de îmbătrânire ale pielii. (...) Când vorbim de stres acut, ne gândim în primul rând la expunerea la soare excesivă într-o anumită zi, nu expunere pe mai multe zile.”, a mai spus dermatologul.

"Ingredient inovator în produsele de îngrijire a tenului"

Iuliana Lupu a explicat și cum am putea combate aceste efecte.

“Avem la dispoziție câteva ingrediente cheie. Un ingredient inovator în produsele de îngrijire a tenului, dar pe care noi îl foloseam de foarte mult timp, sunt probioticele. Utilizate pentru a trata obezitatea sau bolile inflamatorii intestinale, deoarece acțiunile lor sunt multiple. Pot ajuta la modularea răspunsului imun, la îmbunătățirea barierelor epiteliale, la modificarea metabolismului corporal.

În dermatologie, dezechilibrul microbiomului pielii (microbii prieteni, care trăiesc pe suprafața pielii) a fost implicat într-o serie de afecțiuni ale pielii, inclusiv dermatita atopică, dermatita seboreică, acneea vulgară și rozaceea. Probioticele au fost studiate în astfel de condiții și s-au dovedit a avea efecte benefice nu numai în refacerea barierei pielii și menținerea unei microbiote diverse, ci și în modularea imunității pielii.

Un alt ingredient cheie este niacinamida sau vitamina B3, bine cunoscută pentru proprietățile sale anti-oxidante. Inhibă efectul oxidativ indus de agresiunile externe, cum ar fi razele UV. Este, de asemenea, o vitamină cheie implicată în răspunsul inflamator, foarte importantă pentru pielea stresată. Reduce edemul și vasodilatația, dar inhibă, de asemenea, mulți mediatori ai inflamației.

Un alt ingredient benefic este apa vulcanică. Încărcată cu foarte multe minerale, întărește bariera de protecție a pielii și conferă pielii un aspect vizibil mai sănătos.”, a explicat dermatologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel