Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Deputatul PSD Radu Popa, interviul zilei la DCNews

Deferiți mass-media
Deferiți mass-media

Deputatul PSD Radu Popa este invitatul zilei de luni la interviurile DCNews și DCNewsTV. 

Interviul cu Radu Popa, deputat PSD, va fi difuzat luni, 25 iulie, începând cu ora 14.00, pe dcnews.ro, DCNewsTV, dar și pe Facebook și YouTube DCNews. Rămâneți alături de noi!

„E frumoasă viața noastră…dar încă nu știm cât ne costă!”, a scris, luni dimineață, Radu Popa pe contul său de Facebook. „Aflu azi că pe 21 iulie Romgaz, cel mai mare producător de gaze al țării, a scos la vânzare un pachet de energie electrică de 50 MW cu livrare în luna septembrie a acestui an la prețul de 1.900 de lei/MWh. Chiar și la prețul acesta, doi furnizori mari au venit cu oferte de răspuns, așa că Romgaz și-a vândut toată energia cu livrare în septembrie la prețul nesperat de 2.150 lei/MWh. Electrica Furnizare a cumpărat 21,6 GWh de energie, iar restul de 14,4 GWh au mers la E.On Energie România pentru acelasi preț. Ca să faceti o comparație, în iunie, energia a avut un preț mediu de 1.130 lei/MW ceea ce înseamnă ca din Iunie in septembrie, producătorii au dublat prețul. Ce înseamnă asta ptr cetățean?

1) prețul tuturor produselor din piață va avea o creștere explozivă-impactul acestei creșteri a energiei in costurile de producție și transport și va face ca producătorii români de orice fel de produse aă aibă costuri imense de producție. Cine le va plăti prețul final al acestor produse? Noi toți!
2) Filosofia de plafonare a prețurilor este nesustenabilă financiar. În septembrie 2022, după 9 luni de plafonare, costurile sunt de 41 miliarde de RON, adică 8 miliarde de euro plecate din banii guvernului și nici un câștig pentru cetățean și nici ptr industrie.
Cu 8 miliarde de euro puteam face 8000 de Mw care rămâneau în patrimoniul sistemului energetic național și asiguram independența energetică a României iar cetățeanul dar și industriile ar fi avut enorm de câștigat. Așa, avem doar pierderi pe toată linia. 

Este acesta principalul motiv pentru care spun că măcar în ceasul al 13-lea să facem re-reglementarea pieței. Astfel, putem păstra și energia în România și putem salva și bugetul”, a subliniat deputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel