Deputat USR, atac după achiziționarea rachetelor Patriot. Papahagi: USR, noua stângă filorusă sau măcar antiamericană

Deputatul USR Adrian Dohotaru a criticat achiziționarea rachetelor Patriot de către România, dar și alocarea către apărare a 2% din PIB. Adrian Papahagi a reacționat și a taxat imediat criticile deputatului USR.

Deputatul USR a criticat achiziționarea rachetelor Patriot, dar și acordarea de 2% din PIB de către România pentru apărare, obligație pe care o consideră un ”mit”. Totodată, diplomatul USR s-a poziționat și împotriva sumelor cheltuite de România în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak, ”în scopul ”democratizării” cu forța a regimurilor din Orientul Mijlociu”.

Cum ar putea investi mai bine statul român 4 miliarde de dolari

Se vântură în spațiul românesc faptul că ar exista o obligație din partea statelor membre NATO să cheltuiască 2% din PIB pe Apărare. Astfel de mituri justifică investițiile enorme în echipament militar. Este fals. Există o recomandare NATO ca statele membre să aloce 2% din PIB până în 2024, dar nu o obligație impusă. Germania cheltuie 1.2%, Spania și Italia în jur de 1%. Doar 5 din 28 de țări NATO cheltuie 2%.

Statul român a cheltuit miliarde de lei pe teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak în scopul „democratizării” cu forța a regimurilor din Orientul Mijlociu. Cine dă socoteală la noi pentru acest eșec și pentru cheltuieli imense din banii contribuabililor? De ce oamenii politici nu au curajul să arate aceste eșecuri și prioritizări false de investiții publice? Cine a organizat o dezbatere publică pentru a vedea dacă sunt necesare astfel de cheltuieli exorbitante în echipament militar sau alte domenii sunt prioritare?”, a transmis Adrian Dohotaru pe pagina personală de Facebook.

Adrian Papahagi a reacționat imediat pe același cont de socializare. Medievistul subliniază poziționarea spre stânga eșicherului politic pe care USR o are, dar mai ales atitudinea ”antiamericană” a deputatului formațiunii, atitudine ce se pliază pe interesele Rusiei.

”Când v-am spus că USR e noua stângă, m-ați înjurat.

Ca orice stângă care se respectă, USR e filorusă, sau măcar antiamericană.

Uniți salvează drepturile lgbtqwerty și interesele Rusiei (combinație consacrată și la nivel european).

Nu credeți? Vedeți ce scrie deputatul de Cluj Dohotaru, în aplauzele goarnelor consacrate ale Rusiei și ale unor universitari clujeni specializați în produs șomeri resentimentari (adică activiști stângiști)”, a precizat Adrian Papahagi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel