De ce se învârte câinele după coadă. Iată câteva explicații

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Imaginea unui câine care aleargă după coada sa este, cu siguranță, una pe care ați văzut-o de nenumărate ori, dar v-ați oprit vreodată să vă întrebați de ce o fac? Iată câteva motive!

Dacă sunteți stăpânul unui câine, probabil l-ați văzut alergând după coadă din când în când. Uneori poate să alerge mai lent, alteori mai rapid, învârtindu-se în cerc în urmărirea aprigă a cozii sale. Atunci când este doar o activitate ocazională și nu pare să îi facă vreun rău, de obicei este un comportament inofensiv. Cu toate acestea, dacă acest comportament pare a fi obsesiv, atunci ar putea fi o problemă de sănătate.

Pentru cei care se întreabă de ce câinii se învârt după cozi, am pregătit acest ghid pentru a vă spune cele mai comune motive și când ar trebui să cereți ajutorul medicului veterinar.

De ce aleargă câinii după cozi?

Câinii aleargă după cozi din mai multe motive. Acestea includ: plictiseală, entuziasm, combaterea puricilor, eliberarea de energie (în special la pui), sau ceva mai serios, cum ar fi o rană. Dacă credeți că este vorba despre ultimul caz, asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar.

Cele enumerate sunt câteva explicații comune pentru care câinii aleargă după cozi. Iată șase motive detaliate:

1. Sunt plictisiți

Uneori, câinele se învârte în jurul cozii din cauza plictiselii. Acest lucru se poate întâmpla pentru că sunt lăsați singuri în cea mai mare parte a zilei sau nu primesc suficientă stimulare mentală sau fizică. Aceasta activitate le permite să se distreze pentru scurt timp și să-și elibereze puțin din energia acumulată.

Din fericire, dacă învârtitul în jurul cozii se datorează plictiselii, este ușor de rezolvat. Crescând activitatea lor zilnică prin plimbări regulate, jocuri fizice și mentale. 

2. Sunt jucăuși

Cățelușii adoră să descopere mai mult despre lume. Deci, un posibil răspuns la întrebarea "de ce câinii își vânează cozile?" ar putea fi pur și simplu pentru că sunt pui. Pe măsură ce cresc, ei învață lucruri noi despre ei înșiși și își descoperă anatomia. De asemenea, cățelușii sunt incredibil de jucăuși, așa că s-ar putea să vadă coada lor ca pe o jucărie distractivă, dar nu vă faceți griji, cel mai probabil vor trece peste acest comportament.

3. Puricii și căpușele ar putea face câinii să își muște cozile

Un alt posibil motiv pentru care câinii își vânează cozile ar putea fi din cauza puricilor sau căpușelor. Uneori, pot apărea mâncărimi în zona cozii ca rezultat al unei infestări, iar ei ar putea să o urmărească pentru a încerca să o muște și să-și reducă mâncărimea. Dacă credeți că acest comportament ar putea fi cauzat de purici și căpușe, verificați pielea lor pentru dovezi, s-ar putea să existe și zone fără păr ca rezultat al scărpinatului excesiv. 

4. Vor să atragă atenția 

Dacă simt că nu primesc suficientă atenție, majoritatea câinilor vor face tot posibilul să încerce să obțină o reacție de la stăpânii lor, ceea ce poate include comportamente precum învârtitul în jurul cozii.

Pentru câine, orice fel de atenție este bună. Chiar și atunci când sunt certați, ei vor vedea asta ca pe un succes deoarece obțin o reacție de la stăpân. Este important să vă asigurați că în fiecare zi petreceți timp cu câinele. Prietenii noștri cu patru picioare sunt creaturi sociabile și au nevoie de multă atenție!

5 . Probleme medicale 

Conform medicului Weinberg DVM, acest comportament ar putea fi cauzat de o afecțiune medicală subiacentă, cum ar fi convulsii, durere, o infecție sau chiar cancer. Dacă câinele se învârte după coadă în mod frecvent, este cel mai bine să excludeți, în primul rând, orice probleme medicale, deci întotdeauna luați legătura cu medicul veterinar care va putea să îl examineze și să identifice cauza problemei.

6. Anxietate

Învârtitul în jurul cozii poate fi un simptom al anxietății. Comportamente repetitive precum acesta pot fi reconfortante pentru câini, iar dacă a servit ca mijloc de reducere a stresului o dată, ar putea începe să o facă ori de câte ori simt anxietate. Fetch de la WebMD sugerează că unele cauze tipice ale anxietății la câini pot fi:

  • Locuințe mici (cum ar fi o cușcă)
  • Agresiunea din partea altui animal de companie
  • Lipsa oportunităților de socializare
  • Experiențe anterioare înfricoșătoare 
  • Abuz fizic sau emoțional în casă

Câinii care au experimentat cele enumerate mai sus sunt mult mai predispuși să dezvolte probleme de adaptare. Dacă bănuiți că învârtitul în jurul cozii ar putea fi rezultatul unei compulsiuni legate de anxietate, ar trebui să contactați un specialist în comportament care vă poate sfătui cu privire la modul cel mai bun de a ajuta cățelul dumneavoastră, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel